Căminul studențesc din Severin intră în reabilitare. Clădirea va primi o nouă utilitate.

Scris de
Actual Mehedinti
14/03/23 - 05:03

Un nou contract de finanțare pe fonduri europene, câștigat prin PNRR! Consiliul Județean Mehedinți va reabilita clădirea fostului cămin studențesc.

Image

Astăzi, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența ministrului Czeke Attila, președintele Consiliului Județean a semnat un nou contract de finanțare, fiind vorba despre proiectul “Renovare energetică a clădirilor publice - Pavilion administrativ”, prin care se va renova, în vederea scăderii consumurilor de energie pentru căldură și apă caldă, clădirea fostului cămin studențesc din strada I. C. Brătianu.

Image

Valoarea contractului este de peste 12 milioane lei și este finanțat prin PNRR - Componenta 5 - Valul Renovării, Operațiunea Renovare energetică moderată a clădirilor publice - Autorități locale, Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Image

"În cadrul proiectului, se vor reface fațadele imobilului construit în urmă cu 45 de ani, se vor reface finisajele, se va înlocui tâmplăria, se înlocui rețeaua de distribuție a agentului termic și se va reface rețeaua de distribuție a apei calde menajere. Am decis să renovăm această clădire, pentru că ne dorim să o valorificăm și să devină sediul instituțiilor subordonate Consiliului Județean Mehedinți: Direcția Geoparc, DGASPC, CJRAE și Direcția Publică Comunitară Județeană de Evidență a Persoanelor Mehedinți. Îi mulțumesc domnului ministru Czeke Attila pentru sprijinul pe care l-a acordat tuturor proiectelor depuse de Consiliul Județean Mehedinți!", transmite președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Sursa foto copertă: Cotidianul