Câți bani vor scoate severinenii din buzunare pentru plata parcărilor, în 2021?

Scris de
Actual Mehedinti
05/01/21 - 12:01

Este început de an, iar autoritățile din Drobeta Turnu-Severin anunță că au plafonat prețul pentru parcările de pe raza municipiului, atât în ceea ce privește parcarea rezidențială, cât și în privința parcării cu ora.

Image

„Prețul pentru parcare, în Drobeta Turnu-Severin, rămâne neschimbat în anul 2021. Parcarea de reședință (cea de la blocuri) costă 150 de lei/an, parcarea în zona centrală (pentru nerezidenți) este de 460 lei/an, iar pentru rezidenți: 180 lei/an. Parcare cu ora costă 2 lei/h. Avem pregătită, pentru anul în curs, o licitație pentru o parcare de 200 de locuri ( cel probabil, pe la sfârșitul lunii ianuarie), iar în funcție de disponibilitate, vom amenaja, în continuare, parcări, pentru că sunt foarte multe solicitări. Anul trecut, pe perioada stării de urgență, au fost sistate încasările pentru parcarea cu ora, iar în perioada stării de alertă, s-a constatat o scădere de 30 la sută a încasărilor.”, ne spune șeful Compartimentului de Comunicare, din cadrul Primăriei Drobeta Turnu-Severin, Aurel Vlăduț.

Image

În alte municipii-reședință de județ din Oltenia, prețul pentru parcarea cu ora este la fel ca în Drobeta Turnu-Severin. Astfel, în Craiova și Târgu-Jiu, șoferii trebuie să achite 2 lei/oră.

Image