Copiii de la Centrul Școlar “Constantin Pufan” au primit tablete. O mână de ajutor, de la Consiliul Județean, într-o mare de nepăsare a Guvernului!

Scris de
Actual Mehedinti
17/09/20 - 03:09

Astăzi, au fost distribuite tabletele achiziționate de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Constantin Pufan”, cu fonduri alocate de Consiliul Județean Mehedinți, pentru copiii cu nevoi educaționale speciale. Totul: în timp ce logistica promisă de Guvern se lasă așteptată.

Image

“Am ținut să fiu alături de copiii și părinții care au venit să ridice tabletele, pentru a-i asigura că facem tot ce trebuie să acoperim nevoile acestor copii. Unitatea se află în subordinea Consiliului Județean Mehedinți și am decis să alocăm fonduri pentru tablete, întrucât traversăm o perioadă dificilă, legată de pandemia de Coronavirus, iar sistemul de învățământ a avut nevoie de transformări semnificative. Pentru a-i proteja de copii, s-a luat decizia ca o parte din cursuri să se desfășoară în sistem online. Am încredere că personalul de aici asigură toate condițiile necesare protecției copiilor și sper ca și părinții să fie încrezători că vom traversa cu bine această perioadă!”, declară președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu. 

Image

Aceasta nu este, însă, singura veste bună. Întrucât clădirea, în care funcționează unitatea de învățământ, necesita reabilitări, Consiliul Județean anunță că va fi demarată o amplă investiție.

Image

“În plus, anul acesta unitatea va intra în proces de reabilitare. Este un proiect dificil, dar am făcut toate eforturile să îl implementăm. Lucrările au fost scoase la licitație de mai multe ori, dar nu s-a prezentat niciun operator economic, iar la începutul săptămânii viitoare, lansăm o nouă procedură. Pentru această nouă licitație au fost actualizați indicatorii economici, contribuția Consiliului Județean Mehedinți fiind de 3,2 milioane lei, în timp ce fondurile europene accesate sunt de 5,3 milioane lei. Am speranța că lucrările vor fi atribuite. Dacă lucrurile merg așa cum ne-am propus, în câteva luni, ar putea începe lucrările.”, mai spune președintele Consiliului Județean.