Decizia Consiliului Județean de împărțire a banilor către primării, atacată în contencios administrativ!

Scris de
Adriana Draghici
04/02/20 - 11:02
Image

Hotărârea Consiliului Județean, prin care au fost repartizați banii către primăriile din județ, a fost a fost atacată în contencios de prefectul județului. Conform lui Pavel, sumele, din cota de 6% din impozitul pe venit, au fost repartizate către UAT-uri în mod discreționar către UAT-urile din județ. Până la soluționarea cauzei, decizia se suspendă de drept.

Image

„În urma exercitării controlului de legalitate, am atacat, la instanța de contencios administrativ, hotărârea Consiliului Județean Mehedinți, privind repartizarea cotei de 6% din impozitul pe venit estimat pe anul 2020, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală. S-a constatat că repartizarea s-a făcut în mod discriminatoriu, încălcându-se Legea Finanțelor Publice și a Legii Bugetului de Stat, precum și prevederile Codului Administrativ. În principiu, nu s-a ținut seama de solicitările unităților administrativ-teritoriale, privind asigurarea cheltuielilor de funcționare, a cotelor de cofinanțare și a cheltuielilor neeligibile pentru proiectele de dezvoltare locală, aflate în diferite stadii de derulare. De asemenea, nu s-au respectat normele de tehnică legislativă și procedura de adoptare a actelor administrative.”, declară prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel.

Image

Amintim că, în ședința Consiliului Județean de săptămâna trecută, primăriile din județ au primit sumele de bani, provenite din cota de 6% din impozitul pe venit, în funcție de criteriile politice. Spre exemplu, primăria reședință de județ și primăria comunei Jiana au primit fix aceeași sumă.