Primăria Drobeta Turnu-Severin, măsură fără precedent: va distribui măști de protecție, pentru severineni.

Scris de
Adriana Draghici
Vin, 04/03/2020 - 12:56
Image

În plină situație de urgență, generată de pandemia de Cororonavirus și având în vedere faptul că, nici în farmaciile din Severin, se găsesc, cu greu, măști, primăria vine în sprijinul oamenilor. Inițiativa vine din partea viceprimarului Daniel Cîrjan.

Image

„Având în vedere necesitatea impusă de situație, am decis să venim în sprijinul severinenilor, în aceste momente extrem de dificile. Astfel, am propus, în cadrul Primăriei, achiziționarea de măști de protecție pentru locuitorii municipiului Drobeta Turnu-Severin. Din păcate, această pandemie a dus și la o criză a echipamentelor de protecție, a măștilor de protecție și a altor echipamente, motiv pentru care populația are acces foarte greu la aceste mijloace de protecție. Avantajul primăriei este că poate face o achiziție de mii de astfel de echipamente de protecție, fiind mult mai ușor de procurat o cantitate mai mare. Va fi o provocare modalitatea de distribuire către populația a acestor măști de protecție, dar cu siguranță vom găsi cea mai bună modalitatea de a le duce severinenilor, una dintre aceste metode fiind, spre exemplu, prin intermediul asociațiilor de proprietari. Singura necunoscută este perioada în care vor fi livrate de către producătorii, având în vedere criza existentă pe piața mondială. Însă, am convingerea că, în 2-3 săptămâni, se poate face distribuirea către populație. Sunt momente dificile în care trebuie să fim solidari, să ne ajutăm unii pe alții și să punem cu toții umărul pentru a depăși această perioadă.”, declară viceprimarul municipiului.

Image

În ultimele zile, tot din inițiativa liberalului, primăria a început distribuirea de formulare tipizate (modele de declarații de propria răspundere) către populație.

Image