Primăria pregătește școlile, pentru debutul anului școlar. În Severin, elevii vor reveni în bănci

Scris de
Andreea Popescu
07/09/20 - 02:09

Direcţiile de Sănătate Publică au anunţat, astăzi, care este situaţia epidemiologică a fiecărei localităţi, urmând ca, în termen de trei zile, şcolile să emită scenariul adoptat pentru începerea noului an şcolar. Criteriul este media de infectări la mia de locuitori. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a confirmat, duminică seară, că scoala începe pe 14 septembrie

Image

“Pregătim școlile de redeschidere în condiții de siguranță. Am intrat, de astăzi, cu echipe multiple, pentru a igieniza și dezinfecta toate spațiile din grădinițele, școlile și liceele din Drobeta Turnu-Severin, în vederea asigurării condițiilor optime pentru începerea anului școlar pe 14 septembrie. Se acționează cu substanțe biocide, în clase, holuri și toate spațiile comune ale unităților de învățământ din municipiu, dar și în exterior, pe spațiile verzi și aleile de acces. Dacă va fi necesar, vom lucra și în weekend, pentru a pregăti redeschiderea școlilor în cele mai bune condiții, pentru elevi și cadre didactice. Revenirea copiilor în siguranță la sistemul educațional înseamnă mai mult pentru noi decât orice obstacol pe care îl întâmpinăm în această perioadă.”, declară primarul severinean Marius Screciu.

Image

Potrivit criteriului de evaluare, în Mehedinți, doar două școli vor începe conform scenariului galben: Baia de Aramă și Grozești. Școala va începe pe 14 septembrie.

Image