Primăria Severin va suporta cheltuiala de aducțiune a gazului până la limita de proprietate.

Scris de
Adriana Draghici
26/07/20 - 08:07
Image

Municipalitatea severineană anunță că va pune în aplicare un proiect care va scuti severinenii de taxele pe care le plătesc pentru a aduce rețeaua de gaze la limita de proprietate. Astfel, primăria este cea care își ia angajamentul că va investi în extinderea alimentării cu gaze în tot Severinul.

Image

"În ședința Consiliului Local, de la finalul acestei luni, voi propune un proiect de hotărâre prin care Primăria să investească în finanțarea extinderii rețelei de alimentare cu gaze naturale, în întreg municipiul Drobeta Turnu-Severin. Am luat această hotărâre, după ce legislația a fost modificată și, prin Ordinul ANRE nr. 37/2019 și OUG nr. 57/2019, se permite unităților administrativ-teritoriale să finanțeze lucrările, pentru a devansa termenele de execuție. Astfel, vom aduce rețeaua de alimentare cu gaze, până la limita de proprietate, pe cheltuiala municipalității, scutind severinenii de foarte multe cheltuieli pe care ar fi fost nevoiți să le suporte. În această decizie m-am consultat, în ultimele luni, cu președinții și administratorii asociațiilor de proprietari din municipiu și cu severinenii, decizia unanimă fiind că cea mai bună soluție este renunțarea la contractele cu Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) și astfel fiecare severinean să-și poată administra propriul consum și confort casnic.", declară edilul severinean Marius Screciu.

Image

Banii necesari investiției ar urma să fie luați cu titlu de împrumut, iar sumele investite ar urma să fie recuperate, ulterior, de la concesionarul serviciului de extindere a rețelei de gaze.

Image

"Valoarea estimată, ce ar trebui investită pentru a dezvolta rețeaua de distribuție gaze naturale pe raza municipiului, este de 7.413.402 euro, fonduri pe care municipalitatea le va contracta printr-un împrumut. Ulterior, vom recupera eșalonat sumele investite, de la concesionarul serviciului de distribuție a gazelor naturale, respectiv SC Mehedinți Gaz SA. Preconizăm ca, astfel, în maximum doi ani să terminăm extinderea rețelei de gaze în tot municipiul și astfel să sporim gradul de confort al orașului și să sprijinim dezvoltarea economică accelerată.", mai spune primarul.

Image