Șantier în lucru, în zona XF din Severin! Se execută Lucrări de infrastructură urbană.

Scris de
Andreea Popescu
14/12/19 - 05:12

O nouă zonă din Drobeta Turnu-Severin a devenit un adevărat șantier în lucru. Este vorba despre zona dintre blocurile XF14 - XF 22. Aici, se vor amenaja noi locuri de parcare. De asemenea, se va intreveni cu lucrări de modernizare și reabilitare și la trotuare și alei, nefiind uitată nici zona verde. O altă veste bună pentru locuitorii din această zonă este aducțiunea rețelei de gaze naturale.

Image

“Continuăm regenerarea urbană în cartiere. În această perioadă, se lucrează la reabilitarea integrală a zonei cuprinsă între străzile Danubius-Kogălniceanu-Cicero-C.D. Ionescu, la blocurile XF, unde până acum existau grave probleme de infrastructură urbană. Sistematizăm aici întreaga suprafață, prin: introducerea sistemului de alimentare cu gaze, amenajarea sistemelor de preluare a apelor pluviale, realizarea de alei de acces către intrarea în blocuri, realizarea de parcări rezidențiale pe o suprafață de 8.000 mp, construirea de trotuare pietonale (5.000 mp), amenajarea de spații verzi și plantarea de copaci. Săptămâna trecută, am încheiat lucrările de reabilitare, în zona blocurilor XF9, XF9 A, XF10, XF11, XF12, XF13.”, declară edilil severinean Marius Screciu.

Image

Această investiție este finanțată din bugetul local, având o valoare de peste 3 milioane de lei, iar termenul de finalizare este luna noiembrie a acestui an.

Image