Se reabilitează Bulevardul Vârciorova. Au început lucrările.

Scris de
Actual Mehedinti
10/09/20 - 10:09

Bulevardul Vârciorova, din cartierul Schela, a intrat în reabilitare, după cinci de nepăsare. Investiția se realizează pe fonduri europene.

Image

“Am început lucrările de reabilitare pe Bulevardul Vârciorova, din cartierul Schela, unde infrastructura urbană era grav afectată și unde nu s-a investit nimic în ultimii 50 de ani. Realizăm, aici, rețeaua de apă pluvială, construim accesele către proprietăți, amenajăm trotuarele și sistemul de iluminat, asfaltăm carosabilul și amenajăm spații verzi. Lucrările se execută în baza celui mai mare contract pe fonduri europene, semnat în ultimii ani, pentru proiectarea și execuția străzilor din Drobeta Turnu Severin, în valoare de peste 8,2 milioane euro.”, declară primarul Severinului, Marius Screciu.

Image

În baza aceleiași finanțări, pe lângă Bulevardul Vârciorova, în perioada următoare, vor fi realizate ample lucrări de reabilitare a infrastructurii și pe: Calea Severinului, Dudașului, Vodița, Făgăraș, Răscoalei, Banovița, Iazului, Villacrosse, Balcani, Prelungirea Carpați.

Image

„La finalizarea acestor lucrări, vom putea spune că încheiem reabilitarea infrastructurii pe principalele artere din Drobeta Turnu-Severin și putem direcționa proiectele și finanțările către alte obiective de dezvoltare a municipiului. În ultimii ani, am atras peste 40 de milioane de euro din fonduri europene și avem, deja, în pregătire proiecte de peste 100 milioane euro, pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027.”, mai spune edilul severinean.

Image