Verde pentru circulație, în condiții normale, pe bulevardul Tudor Vladimirescu! Începe trasarea marcajelor rutiere.

Scris de
Andreea Popescu
13/07/20 - 06:07

S-a finalizat asfaltarea celei mai importante artere de ciruclație din municipiu - bulevardul Tudor Vladimirescu.

Image

„Am turnat, astăzi, ultimii metri de asfalt la cea mai importantă investiție în infrastructura rutieră a Severinului, respectiv modernizarea Bulevardului Tudor Vladimirescu. Au fost reabilitate 8 tronsoane, cu 8,4 km de carosabil, trotuare și spații verzi, de la Calea Timișoarei și până la ieșirea din municipiu spre Craiova. Prin acest important proiect edilitar, a fost modernizată cea mai importantă arteră de circulație din Drobeta Turnu Severin, care asigură fluidizarea traficului pe relația V-E.  Sperăm ca această investiție să fie una de durată și să nu mai intervenim ani de zile de acum înainte pe bulevard. Urmează să marcăm întreg bulevardul, de pe Calea Craiovei, până pe Calea Timișoarei. Termenul de finalizare al investiției era sfârșitul anului. Mă bucur că lucrarea s-a terminat mai devreme.”, declară primarul severinean Marius Screciu.

Image

Investiția a avut o valoare totală de 27.075.790 lei, din care 22.568.373 lei din bugetul de stat și 4.507.417 lei din bugetul local. Finanțarea a fost asigurată de Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL I).

Image

„Singura zonă de disconfort rămâne, în acest moment, cea generată de investiția de reabilitare la podul peste pârâul Crihala, la ieșirea pe Calea Craiovei, dar acest proiect este unul separat și voi monitoriza ritmul lucrărilor pentru a urgenta finalizarea acestora.”, mai spune edilul municipiului.

Image