Agricultura și micii fermieri, în impas! Mai puțini bani pentru creșterea raselor de porci și pentru sprijinirea legumicultorilor!

Scris de
Actual Mehedinti
02/06/21 - 06:06

Ministerul Agriculturii oferă lovitură după lovitură fermierilor din țară. După ce sprijinul pentru tomate a fost suprimat, prin extinderea programului și la alte legume (practic, vor fi alocați mai puțini bani, pentru fiecare tip de legume în parte), acum, alte probleme apar, în rândul agricultorilor.

Image

Subvenția înjumătățită, pe care au primit-o agricultorii în cadrul programului ”Usturoiul” și întârzierea plății de anul acesta, afectează producția de usturoi. Fermierii spun că investiția în recolta de usturoi este foarte mare, așa că, anul acesta, s-a înjumătățit producția, comparativ cu anul trecut. În acest context, agricultorii îi cer ministrului Agriculturii, Adrian Oros, să grăbească plata subvenției și să le ofere 3.000 de euro la hectar, nu 1.500 de euro, ca anul trecut.

Image

Pe de altă parte, programul pentru susţinerea crescătorilor de porci din rasele tradiţionale Bazna şi Mangaliţa a primit o nouă finanţare de la stat, însă, și aici, pentru anul acesta, sumele au scăzut. Fermierii primesc, prin programul de sprijin al ministerului, 1.200 de lei pentru fiecare scroafă, cu condiţia că proprietarul să vândă minimum patru purcei într-un an.

Sursa: Știrile TVR  - Știrile ProTV

Sursa foto: Sfatul Batranilor – Agrointeligența