Descinderi la rromii din Strehaia, care se ocupă cu dezmembratul mașinilor! Sute de mașini sunt dezmembrate, iar deșeurile sunt arse ilegal.

Scris de
Actual Mehedinti
19/01/21 - 01:01

“Deținătorii de autoturisme” din Strehaia, luați la bani mărunți de Garda de Mediu! Comisarii de la Mediu au luat la puricat activitatea rromilor, pe ale căror terenuri se desfășoară activități ilegale de dezmembrare și ardere a componentelor auto.

Image

Unii dintre cei, care desfășoară activități de dezmembrare și ardere a componentelor auto, nu au documente pentru niciun fel de activitate.

Image

„Nu sunt eu proprietarul. Fiul meu este. Plecă la serviciu. Astăzi, nu am încărcat nicio mașină. Ieri am încărcat un TIR. Tot ce ardem, încărcăm. Fiul meu aduce de afară mașinile. Fiul meu aduce mașini multe și le dezmembrează, apoi le vinde. Cu resturile nu știu ce face. Fiul meu e încurcat cu mai multe treburi și nu a avut timp să se pună la punct cu autorizațiile.”, ne spune una dintre femeile luate la control de comisarii de mediu. 

Image

Nu este prima dată când aceste persoane sunt luate la control, iar de-a lungul timpului, amenzile nu au încetat să curgă.

Image

„Am descins, în această dimineață, în localitatea Strehaia, în două locații. Avem suspiciuni că normele de mediu nu sunt respectate. Nu dețin documente, decât pentru o activitate minoră, iar după cum puteți observa și dumneavoastră în spatele meu, se desfășoară activități de dezmembrare. Vom vedea, cu exactitate, ce documente au. Cu siguranță, vor fi sancționați. Riscă amenzi de la 30 de mii, la 60 de mii de lei. Toate resturile din dezmembrări: plastici, cauciucuri, cabluri, sunt arse aici, pe terenul acesta. Se vede clar. Sunt arderi ilegale. În acest moment, nu sunt documente pentru niciun fel de activitate, nici măcar act de proprietate pe teren nu dețin. Au aici cântarul pe care îl folosesc. Aici este proprietate privată, însă nu a celor care derulează activitatea. În activitatea de dezmembrări, nu există ardere.”, explică Cătălin Tutilescu, comisar-șef al Gărzii de Mediu Mehedinți. 

Image

Sunt și persoane care au autorizație pentru derularea activităților de colectare de fier vechi, însă nu și pentru dezmembrări și arderi de componente auto. Acestea riscă sancțiuni drastice.

Image

„Mașinile sunt ale mele. Le am pe persoană fizică. Am vreo 25 de mașini. Nu le iau scump. Le iau la 400 de lei bucata. Nu am cu se să trăiesc. Nu am cum să merg la cerșit în Franța sau să dăm în cap la oameni. Nu fac nimic rău.”, ne spune unul dintre cei verificați de Garda de Mediu. 

Image

În urma desfășurării activității de dezmembrare și ardere a componentelor auto, mediul este poluat, iar pe terenurile, unde se derulează activitatea propriu-zisă, rămân tone de deșeuri.

Image