Asfalt pe Drumul Județean 607, Strehaia – Grozești! Strehaia, șantier în lucru!

Scris de
Adriana Draghici
19/09/20 - 03:09

Se lucrează de zor la modernizarea infrastructurii rutiere din orașul Strehaia. Un proiect amplu de reabilitare este cel ce privește reabilitarea străzii Câmpului, tronson reabilitat de Consiliul Județean Mehedinți, în cadrul unui proiect mai amplu.

Image

„Am fost,  împreună cu primarul orașului Strehaia, Ioan Giura, pe șantierul deschis până la ieșirea din localitate spre comuna Grozești (DJ607), mai exact pe strada Câmpului, unde a început turnarea primului strat de asfalt. Tronsonul face parte din Lotul 5 al proiectului, care vizează asfaltarea unui număr total de 112 kilometri de drumuri județene. Strada Câmpului nu doar că va avea o lățime de opt metri, ceea ce înseamnă automat o siguranță rutieră mult mai ridicată, ci va avea și trotuare, accese la proprietăți și rigole. Stând de vorbă cu oamenii de aici, i-am văzut bucuroși de ceea ce s-a realizat în zona lor, de faptul că vor scăpa de praf, de gropi și vor avea, în sfârșit condiții bune de trafic și de trai, fiind rezolvată și canalizarea și alimentarea cu apă. Mă bucur să constat că oamenii apreciază investițiile demarate de PSD și de Consiliul Județean Mehedinți în orașul Strehaia și sunt încrezător că, împreună cu primarul Ioan Giura, vom câștiga alegerile locale din 27 septembrie.”, declară președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Image
Image

„Chiar dacă este plină campanie electorală, munca administrativă continuă. În această perioadă, se execută lucrări la modernizarea infrastructurii rutiere pe strada Câmpului, dar și în satele Stăncești și Lunca Banului, iar investițiile în infrastructura rutieră vor continua. Alte artere de circulație din oraș vor intra, în curând, în proces de modernizare. Pentru străzile Tudor Vladimirescu și Alexandru Vlahuță, documentația se află în ultima etapă de proiectare. Totodată, se lucrează la întocmirea documentației tehnice, în faza DALI pentru străzile Constantin Radulescu Motru, Sublocotentent Stroescu, Matei Basarab și Mihail Sadoveanu, care, în curand, vor intra în reabilitare, investiția fiind realizată din  buget local.”, declară, la rândul său, primarul orașului Strehaia, Ioan Giura.

Image

De altfel, în Stăncești se derulează o investiție extrem de importantă în infrastructura rutieră. Drumul principal din sat se asfltează, pentru prima dată. Amplasamentul a fost predat către Consiliul Județean Mehedinți, iar aici se vor asfalta 3 km de drum. Întreaga comunitate aștepta această lucrare de ani de zile, mai ales în contextul în care, până la actuala administrație locală, nimeni nu s-a aplecat asupra nevoilor cetățenilor. Până acum, oamenii au fost lăsați de izbeliște și ignorati zeci de ani la rând.

Image

Și în satul Lunca Banului, au fost demarate lucrări pe străzile din localitate. Aici, toate arterele de circulație vor fi pietruite. Lucrările au început deja, iar Mihail Kogalniceanu va fi asfaltată. De altfel, se lucrează la întocmirea documentației tehnico-economice pentru asfaltarea tuturor străzilor din sat.

Image

Și pentru că actuala administrație locală din Strehaia și-a aplecat atenția supra tuturor localităților aparținătoare orașului, și în Slătinic vor fi demarate, în maximum 10 zile, ample lucrări pentru modernizarea străzilor. Astfel, satul va avea primul strat de asfalt din istoria localității. Este vorba despre strada Pârâului, care va fi reabilitată din buget local.

Image