Atenționare de vreme rea în Mehedinți! La munte, sunt prognozate ninsori consistente și viscolite.

Scris de
Adriana Draghici
04/01/21 - 02:01

Mehedințiul a află, începând de astăzi, 04 ianuarie, ora 14:00, până pe data de 05 ianuarie, ora 08:00, sub avertizare de tip cod galben de vreme rea. Sunt vizate fenomene precum: ploi abundente; intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscolite la altitudini de peste 1700 m.

Image

În intervalul menționat, va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25...35 l/mp și izolat 40...60 l/mp. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60...80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Image

Intensificări ale vântului vor fi și în Carpații Orientali, cu rafale de 60...80 km/h, precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45...55 km/h. Alte 5 județe din țară se află, în același interval, sub atenționare de cod portocaliu de vreme rea.

Image