Bâcleș se pregătește de carantină. Focar de Covid, confirmat la Centrul pentru Bătrâni, din localitate!

Scris de
Adriana Draghici
29/03/21 - 03:03

Astăzi, rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire, la mia de locuitori, a ajuns, în Bâcleș, la 10,36. Indicele plasează comuna pe primul loc în județ în ceea ce privește incidența cazurilor Covid. Rata de infectare a crescut după ce a fost confirmat un focar la Centrul Medico-Social, acolo unde au fost depistate (în data de 25 martie) 16 cazuri: 2 în rândul personalului centrului și 14 în rândul beneficiarilor de servicii sociale. Toate persoanele confirmate au fost izolate, luându-se, totodată, măsura renunțării la vizitele din partea aparținătorilor.

 

Image

În acest context, autoritățile se pregătesc pentru ce e mai rău, luându-se în calcul o posibilă carantinare a comunei, venită din partea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Image

"Cu siguranță începând de miercuri 31.03.2021, cele doua sate Bâcleș și Selestiuta vor întra în carantina, rata de infectare fiind de peste 10 la o mie de locuitori. Vom fi obligați să respectam anumite reguli, pentru a putea opri răspândirea acestui virus. În momentul când Comitetul Județean de Situații de Urgenta va dispune, prin hotărâre carantinarea celor doua sate, vă vom anunța. Până atunci, vreau sa fiți liniștiți și să respectați normele de prevenire împotriva răspândirii Covid 19. Intram în această situație neplacută, ca urmare a faptului că, la Centrul de Îngrijire Bătrâni, au fost descoperite 16 persoane infestate cu Covid. Voi reveni cu precizări! Multă sănătate!", anunță, pe pagina sa de socializare, primarul comunei Bâcleș, Lucian Coandă.

Image

În momentul de față, în județul Mehedinți, sunt carantinate două comune: Vânători și Godeanu. Municipiul Drobeta Turnu-Severin se află în scenariul roșu.