Bate vântul în centrele din județ, unde se administrează AstraZeneca. Mulți mehedințeni anulează programarea.

Scris de
Adriana Draghici
17/03/21 - 03:03

După ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca, România a decis să nu retragă vaccinul de pe piață. Astfel, continuă administrarea acestui ser, în toate centrele din România. În Mehedinți, din cele 9 centre amenajate, pe raza județului, în două locații (Cerneți și Orșova), se administrează serul AstraZeneca. Fie că au încredere în acest vaccin, fie că nu au alternativă, sunt mehedințeni care continuă să se vaccineze cu serul fabricat de AstraZeneca.

Image

Eu sunt din Drobeta Turnu-Severin și am venit să mă vaccinez. M-am vaccinat cu AstraZeneca. Acum, aștept rapelul. Am încredere în acest vaccin. Din ce am citit și am studiat, este un vaccin bun. L-am adus și pe tatăl meu, care are 83 de ani, să se vaccineze tot cu AstraZeneca. Mă tem mai mult de virus, decât de vaccin. Vaccinul nu face altceva decât să întărească organismul, să putem trece odată peste această pandemie. Nu prea este lume la vaccinare, aici, la Cerneți, pentru că – din câte se pare – oamenii s-au cam speriat de AstraZeneca.”,

Image

M-am vaccinat cu AstraZeneca. M-am speriat un pic, pentru că - vedeți și dumneavoastră - ni se prezintă date contrare. Eu sunt bine, pentru moment. Punând în balanță, am considerat că este mai bine să mă vaccinez, decât să risc. Nu pot spune că am încredere 100% în acest vaccin, însă am preferat să mă vaccinez, decât să mă infectez.”,

Image

Cu toate acestea, cam bate vântul în centrele de vaccinare, unde este administrat serul AstraZeneca. Le centrul de la Cerneți, spre exemplu, erau, astăzi, programați 41 de oameni, însă doar 33 s-au prezentat la vaccin.

Image

În ceea ce privește vaccinarea cu AstraZeneca, s-a înregistrat o scădere ușoară, ca urmare a faptului că sunt persoane care au decis să anuleze programarea. Cu toate acestea, situația nu este așa cum s-ar fi așteptat toată lumea: să se sperie toți cei programați de vaccin. Procesul de vaccinare se desfășoară, la centrul de vaccinare de la Cerneți, în condiții relativ normale. În medie, până acum câteva zile, vaccinam, pe zi, între 46 și 60 de persoane – în funcție de numărul de programări. În ultimele două zile, s-a constatat o scădere de 10-15 cazuri pe zi. Aceste persoane au decis fie să se mute la centre de vaccinare, unde vaccinul se efectuează cu Pfizer sau cu Moderna, fie să mai aștepte, pentru a vedea ce decizii se vor lua. Cumva, este normal ca oamenii să se teamă, având în vedere campania care este dusă împotriva vaccinului AstraZeneca., ne spune medicul Flavius George Enescu, din cadrul centrului de vaccinare, amenajat la Căminul Cultural din Cerneți.

Image

Mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca măsură de precauţie, din cauza unor problemele de coagulare a sângelui, apărute la unii pacienţi. OMS a transmis, însă, că „nu există niciun motiv să nu se utilizeze” vaccinul produs de AstraZeneca.

Image