Furt cu repetiție, din pădurea unor mehedințeni! Hoții de lemne nu țin cont de sărbători

Scris de
Actual Mehedinti
01/01/21 - 12:01

Deși se așteptau ca măcar, la cumpăna dintre ani, să petreacă liniștiți, mai mulți mehedințeni s-au confruntat cu aceeași problemă de peste an: hoții au dat iama în pădurea proprietate privată. Exasperați de furturile repetate și numărul mare de arbori dispăruți, proprietarii suprafețelor forestiere, aflate la marginea satului Ștefan Odobleja, au chemat polițiștii, în speranța că hoții vor fi prinși și pedepsiți.

Image

Familia Burducea ne povestește că este pentru a treia oară, în acest an, când cheamă poliția, după ce au fost victimele hoților de lemne.

Image

Nu este normal așa ceva! Noi plătim impozite pentru acest păduri, iar hoții le taie și, practic, beneficiază de munca noastră., ne spune Eustațiu Burducea, proprietar de pădure..

Victoria Burducea  spune, nemulțumită, că:

Image

Nu se mai poate așa ceva! Taie și fură munca noastră. Taie cu drujba, practic, sub ochii noștri, iar apoi cară lemnele cu căruțele și cu tractorul.

 Furturile au fost reclamate la poliție, dar până acum, hoții sunt liberi să fure, în continuare, nestingheriți pădurile oamenilor. În acest caz, oamenii legii au un cerc de suspecți.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți, ag-șef adj. Andreea Rădoi, declară că:

Image

Polițiștii Secției 7 Politie Rurală Vânju Mare au fost sesizați cu privire la faptul că ar fi fost tăiați, fără drept, mai mulți arbori dintr-o pădure, aflată în extravilanul satului Stefan Odobleja. La fața locului, s-a deplasat echipa operativă a poliției, care, în urma verificărilor efectuate, a stabilit că aspectele sesizate se confirmă, fiind identificate trei cioate, fără a prezenta marcaj corespunzător. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și tăiere fără drept de material lemnos, cercetările fiind continuate în vederea probării activității infracționale și recuperarea prejudiciului. De asemenea, în luna aprilie a.c., aceeași persoană a sesizat polițiștii cu privire la  săvârșirea unei fapte similare. Atunci, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de taiere, fără drept, de material lemnos,  prejudiciul fiind recuperat în totalitate și lăsat în custodia părților vătămate..

În sezonul rece, în Mehedinți, furturile de lemn cresc cu aproximativ 15%.

Image