Gaz în Șimian! Prima primărie de comună din județ, care va extinde rețeaua de gaze naturale.

Scris de
Adriana Draghici
29/01/20 - 05:01
Image

Veste excelentă pentru locuitorii comunei Șimian! Primăria anunță că, în câteva luni, va demara lucrările pentru aducțiunea cu gaze naturale.

Video file

„Cu un an în urmă, am decis să reziliem contractul cu Mehedinți Gaz. Suntem într-un stadiu destul de avansat. Cred că, într-o săptămână-două, vom termina studiul de fezabilitate. Este vorba despre o rețea de 65 km. Sperăm ca, cel târziu în luna iunie-iulie, să demarăm aducțiunea cu gaze în satele Șimian, Cerneți, Dedovița Nouă și Dudașul Cernețiului, iar pe parcurs, vom lua în calcul extinderea rețelei și în celelalte sate componente ale comunei. Lucrarea va fi scoasă la licitație, iar valoarea investiției este de aproximativ 15 milioane euro. Operatorul va fi o societate pe care o vom înființa în cadrul consiliului local. Cel mai probabil, societatea va fi înființată pe fonduri europene. Am avut discuții cu ministrul Dezvoltării. Avem promisiunea fermă că, în cel mult două-trei luni, vom avea finanțarea aprobată. Dacă nu: avem și o variantă de rezervă.”, declară primarul Șimianului, Constantin Trușcă.

Image

Șimian va fi, astfel, prima comună care va avea funcțională rețeaua de gaz.

Image

„Am avea nevoie de gaz în Șimian. Noi avem, acum, sobă pe lemne. E greu cu lemnele. Se face și mizerie.”, spune o localnică.

Image

„E o investiție utilă. E foarte greu cu lemnele. Le car până la etajul trei. Eu mă gândeam să pun centrală, dar auzind de extinderea rețelei de gaz, voi opta pentru această variantă.”, spune alte localnică din Șimian.

Image

„E foarte bine că va ajunge conducta de gaze și la noi. Așteptam demult o astfel de investiție. E greu cu lemnele.”, spune o altă localnică.

Image

Aducțiunea cu gaze naturale vine în completarea investițiilor deja existente în comună. Prin numeroasele investiții care s-au realizat aici, primarul Cosntantin Trușcă a reușit să demonstreze că are cel mai mai performant management din administrația publică mehedințeană.

Image