Grav accident pe DC 51, în comuna Prunișor! Două surori au ajuns în stare gravă, la spital.

Scris de
Adriana Draghici
08/01/21 - 09:01

Un accident s-a produs în această seară, în comuna Prunișor, între satele Cervenița și Lumnic. Un tânăr șofer a pierdut controlul volanului, pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, iar autoturismul s-a izbit, puternic, de un copac. În urma impactului, au fost rănite patru persoane. O tănără de 18 ani și sora sa de 9 ani au ajuns la spital, starea lor fiind delicată.

Image

„Eu sunt bine. Sunt tăiat la ureche. Am venit aici la niște rude, apoi am plecat. Am mai mers pe drumul acesta de atâtea ori. Nu aveam mai mult de 50 km/h. Degeaba am pus frână, că am pierdut controlul. Am deviat în pom. Mă gândesc că de la vremea rea s-a întâmplat nenorocirea, că am mai bătut de atâtea ori dumul acesta. Eram în mașină cu mama, cu mătușa și cele două fete ale mătușei mele. Fata cea mare este mai grav.”, ne povestește șoferul.

Image

„Am găsit mașina exact așa: izbită de copac. Am venit după producerea accidentului. A derapat de acolo și a intrat în pom. Eu am scos-o pe fata cea mică, din mașină și am băgat-o la căldură, până a venit ambulanța.”, ne spune unul dintre cei veniți să dea o mînă de ajutor, la fața locului.

Image

La fața locului, au ajuns două ambulanțe pentru acordarea de îngrijiri medicale și pentru transportul victimelor la spital.

Image

„Ambulanța a transportat la spital două victime ale accidentului rutier: o tânără de 18 ani, cu un traumatism cranio-cerebral acut, cu stare de conștiență păstrată și o fetiță de 9 anișori, cu un traumatism cranio-facial. Sunt aduse la Spitalul Județean și cred că li se va face tomografie computerizată. Sunt în stare bună, coștiente, stabile hemodinamic și cardio-circulator.”, declară medicul SAJ Mehedinți, Cornelia Bernardi.

Image

Oamenii legii au deschis o anchetă, iar tânărul șofer (de altfel, începător) se va alege cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Pagubele materiale sunt, de asemenea, însemnate.

Image

„În seara zilei de 08 ianuarie 2021, pe DC 51, în afara localității Lumnic, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea a 4 persoane, două dintre acestea fiind transportate, cu ambulanța, la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit faptul că conducătorul auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum, să nu se înscrie în depășiri riscante și să conducă cu prudență.”, declară Gabriel Banghea, din cadrul Serviciului Rutier Mehedinți.

Image

Polițiștii rutieri recomandă prudență în trafic, mai ales în contextul în care județul Mehedinți se află, până mâine dimineață, la ora 04.00, sub incidența unei avertizări de tip cod galben de ninsori. Ninsorile sunt însemnate cantitativ și, astfel, se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.