Inițiativă concretizată! Medicii veterinari vor primi 10.000 lei, lunar.

Scris de
Actual Mehedinti
25/11/20 - 06:11

Sunt vești bune pentru medicii veterinari din întrega țară. O inițiativă a deputatului mehedințean Ion Cupă vine în sprijinul acestei categorii.

Image

"Proiectul de lege care vizează stabilirea cadrului legislativ primar pentru contractarea activităților sanitar-veterinare a fost pus, așa cum am solicitat săptămâna trecută, pe ordinea de zi a plenului Camerei deputaților. Am votat pentru acest proiect de lege care vine în sprijinul medicilor veterinari. Aceștia vor primi lunar, pentru fiecare contract, pe perioada de derulare a acestuia, suma de 10.000 lei din bugetul ANSVSA - sumă scutită de TVA - pentru transportul probelor, ridicarea produselor și tipizatelor necesare, instruirea și formarea profesională aferentă activităților contractate, consilierea proprietarilor de animale în vederea comunicării informațiilor privind lanțul alimentar, bunăstarea și conditiile de biosecuritate, efectuarea catagrafiei animalelor in situatii de urgență, precum și pentru inspecția și certificarea animalelor destinate sacrificării.", declară vicepreședintele, la nivel național, al PMP, Ion Cupă, cel care candidează pentru un nou mandat de deputat.

Image

ANVSA spune că se impune asigurarea asistenței medicale veterinare care, în lipsă, duce la pierderi economice, iar absența supravegherii epidemiologice a animalelor determină pierderea statusului de sănătate al animalelor recunoscut pentru România.

Image