Medici tineri atrași de un spital de provincie! Un tânăr din Iordania a ales Orșova, pentru a-și desfășura activitatea.

Scris de
Adriana Draghici
24/02/21 - 05:02

În timp ce multe spitale din țară se confruntă cu deficit de personal, în micul spital de provincie Orșova, cadrele medicale vin și nu mai pleacă. În doar un an de zile, administrația unității sanitare a reușit să angajeze medici chiar și pentru specialități nou înființate. 14 medici tineri din toate colțurile țării și chiar de peste granițele României au venit la Orșova într-un an.

Image

Anwar Shabatat are 36 de ani, este specialist în obstretică ginecologie și este originar din Iordania, însă a ales să studieze în România și nu a ezitat să vină pe meleagurile mehedințene. Aici, s-a îndrăgostit de frumoasele plaiuri ale Orșovei. La micul spital de provincie, a găsit echipamente performante și o echipă de invidiat, iar aceste motive l-au determinat să rămână, iar tânărul medic spune că nu ar mai pleca.

Image

„Am terminat facultatea și specializarea în Timișoara. Am venit în Orșova, la sfârșitul anului 2018, unde lucrez și în prezent. Am venit în Orșova, pentru că mi-a plăcut zona dintotdeauna, iar oamenii sunt calzi, primitori. La Timișoara, am avut multe paciente din Orșova, s-a legat o prietenie între mine și ele și am ținut legătura. Cât privește spitalul din Orșova, am fost tare încântat când am venit aici. Am găsit aparatură de ultimă generație, plus deschiderea și sprijinul domnului manager de a ne aduce alte aparaturi, care să ne ajute să ne desfășurăm activitatea în condiții optime. Nu m-am gândit să plec de aici. Suntem mulți colegi tineri, ne înțelegem bine și avem o relație bună cu medicii care au lucrat aici demult. Aceștia ne îndrumă mereu.”, ne povestește Anwar.

Image

Printre medicii angajați este și un medic, care abia s-a întors din Canada și va lucra pe secția ATI, acolo unde, în prezent, un singur medic lucrează cu pacienții aflați în stare critică și infectați cu noul Coronavirus.