O barjă a lovit, în plin, Mănăstirea Mraconia. Pagubele materiale sunt însemnate.

Scris de
Adriana Draghici
12/10/20 - 02:10

Incident bizar, în Mehedinți! O barjă a intrat în mânăstirea Mraconia. Pe imaginile surprinse pe camerele de supraveghere, se vede clar cum ambarcațiunea lovește în plin balconul așezământului.

Image

„S-a întmâmplat un incident deosebit. În 30 de ani, de când slujesc aici, am avut 3 incidente de acest fel. Ieri, a fost un șlep românesc, care a părăsit șenelul navigabil. Fiind aici, cu turiștii, am văzut totul. Multe vapoare se apropie de mănăstire să filmeze, sau să pozeze, iar eu am crezut că și ei vor face la fel. Am gândit, apoi, că suntem puși în pericol Am evacuat, imediat, turiștii. Practic, nava a venit perpendicular de la șenelul navigabil. Impactul a avut loc în colțul mănăstirii. Barja a urcat și a rupt toată platforma, iar partea de jos a venit și a rupt tot sistemul care făcea legătura pentru ambarcațiuni. De aici, a ricoșat și a rupt chiliile maicilor.”, ne povestește Cristian Târtea, preotul de la Mănăstirea Mraconia.

Image

Cei, care erau in barjă, nici măcar nu au oprit să vadă ce au lasat în urma lor. Au continuat drumul în viteză, fără sa oprească.

Image

„Polițiștii Postului de Poliție Transporturi Navale Orșova au fost sesizați cu privire la faptul că o ambarcațiune, în timp ce se deplasa pe fluviul Dunărea, a intrat în coliziune cu o construcție ce aparține unei mănăstiri, în zona fluvială Mraconia. La fața locului, s-au deplasat reprezentanți ai poliției Orșova, împreună cu echipa operativă a Căpităniei Orșova, care, în urma verificărilor, au stabilit că aspectele sesizate se confirmă. În cauză, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvărșirii ingrațiunii de distrugere din culpă.”, declară ag.-șef adj. Andreea Rădoi, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Mehedinți.

Image

Pagubele materiale sunt destul de ridicate. Din fericire, nu au fot victime, chiar dacă, în momentul impactului, erau turiști în terasa mănăstirii.

Image