O căprioară rănită în urma unui accident rutier a fost eliberată, pe fondul cinegetic Crăguiești. Frumosul exemplar a revenit la viața normală.

Scris de
Adriana Draghici
12/02/21 - 01:02
Image

Astăzi, o frumoasă căprioară și-a recăpătat libertatea, fiind eliberată pe fondul cinegetic din satul mehedințean Crăguiești. Animalul a fost victima unui accident rutier, în urma căruia a necesitat îngrijiri medicale. Din fericire, însă, accidentul nu i-a pus viața în pericol. Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe  Periculoase, alături de reprezentanții Agenției de Vânătoare și Pescuit Sportiv i-au oferit animalului șansa la o a doua viață.

Image

„Participăm, astăzi, împreună cu paznicii de vânătoare din cadrul AJVPS Mehedinți, la un eveniment cu final fericit și anume: eliberarea unei specii de interes cinegetic (căprior, femelă), care, sera trecută, a fost implicată într-un accident rutier. Paznicii de vânătoare au preluat-o de la polițiștii din cadrul IPJ Mehedinți, constatând că nu are leziuni care să împiedice ca aceasta să trăiască în fondul cinegetic. În această perioadă, din punct de vedere al exercitării acțiunii de vânătoare, este închisă vânătoarea la specia căprior mascul, iar până pe 15 februarie, este permisă la specia căprior femelă.”, declară șeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe  Periculoase, din cadrul IPJ Mehedinți, scms. Alin Țicu.

Image

„Lucrătorii din cadrul secției Malovăț au fost anunțați despre producerea accidentului, deplasându-se la fața locului un lucrător din cadrul AJVPS. Astăzi, am examinat-o cu mai multă atenție și i-am dat drumul în teren, pentru că nu prezenta leziuni care să nu permită acest lucru. Din păcate, sunt dese astfel de situații, în care animalele sălbatice sunt lovite și părăsite. De multe ori, ele mor.”, ne spune, la rândul său, secretarul filialei de Vânătoare și Pescuit Sportiv Drobeta Turnu-Severin, Ionel Spînu.

Image