Ploi și inundații! Mehedințiul se află sub incidența codului portocaliu de vreme rea.

Scris de
Andreea Popescu
23/06/20 - 02:06

Începând de astăzi, 23 iunie, ora 10.00, pentru județul Mehedinți, a intrat în vigoare o avertizare meteorologică cod portocaliu, ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până la noapte, la ora 02.00. Totodată, începând de la noapte, ora 02.00, până joi 25 iunie, ora 10.00, județul nostru se va afla sub atenționare meteorologică Cod Galben. În intervalele menționate, sunt prognozate averse torențiale cu acumulări de apă, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Image

De asemenea, până vineri, la ora 12.00, râul Motru, dar și afluenții mici ai fluviului Dunărea se află sub incidența avertizării hidrologice de cod portocaliu, iar râul Desnățui sub atenționare hidrologică de tip cod galben. Acestea vizează posibile depășiri ale cotelor de atenție, dar și viituri rapide cu efecte de inundații.

Image

Pentru prevenirea unor situații de urgență, generate de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice prognozate, pompierii meheidnţeni recomandă populaţiei să rămână în spații închise care să le asigure protecția, iar, la nevoie, să deconecteze aparatura electrocasnică. În situația creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, cetățenii nu trebuie să încerce traversarea râurilor prin apă și nu trebuie să se apropie de malurile acestora. În cazul manifestării vântului puternic, se recomandă cetățenilor să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Pompierii mehedințeni sunt la datorie, fiind pregătiți să intervină, la nevoie, în sprijinul populației afectate, pentru limitarea și înlăturarea posibilelor efecte.

Image