Revoltă, pentru schimbarea directorului de școală! Părinții au protestat în fața unității de învățământ.

Scris de
Adriana Draghici
08/02/21 - 03:02

Nemultumire la Scoala Gimnaziala Jiana, dupa ce directorul unitatii de invatamant a fost schimbat din functie! Parintii reclama criterii politice la numirea pe functie.

Parintii au venit sa protesteze in fata scolii, odata cu revenirea elevilor in banci. Astazi, ar fi trebuit sa se intruneasca consiliul de administratie, pentru aprobarea scenariului in care sa functioneze scoala.

Image

,‚Domnul director nu si-a depus demisia. Este o schimbare politica. Nu l-a intrebat nimeni, nu i-a zis nimeni ca il da afara. E de 8 ani director la noi la scoala. Nu avem probleme cu dumnealui. A fost un director foarte bune.”, spune o femeie.

Image

„Noi vrem directorul nsotru. Noul director a tinut copiii sechestrati in scoala, nu ne-a lasat sa ii luam pe copii acasa. Noi nu o sa ne mai aducem copiii la scoala, pana cand se va schimba directorul. Am incercat sa vorbim cu doamna director si ne-a spus ca latram degeaba.”, ne spune alta femeie.

Image

„Trebuie sa vorbeasca cu noi. Nu este nici limbajul adecvat. Au fost peste 100 de parinti aici.”, ne spune alta femeie.

Image

„Este, categoric, o numire politica. Pe fostul director nu l-au anuntat sa isi prelungeasca mandatul.”, ne spune un barbat.

Image

Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca noul director nu a predat niciodata la aceasta scoala. In plus (reclama parintii), noua conducere ar fi refuzat dialogul cu parintii.  Fostul director a condus scoala timp de 8 ani jumatate. Cu toate acestea, fosta conducere nu a mai depus dosarul pentru continuarea activitatii de director, din cate comunica inspectoratul scolar.

Image

Daniela Trancotă, inspector școlar general ISJ Mehediți, explică:

Image

„In data de 9 ianuarie, contractul de management al fostului director a expirat. Dumnealui nu a depus un acord pentru prelungirea detasarii pe functie, motiv pentru care am considerat ca un cadru didactic (care indeplineste conditiile pentru detasarea pe functie) poate sa ocupe aceasta functie. In aceea ce priveste situatia fostului director, eu, ca inspector scolar general, am considerat ca nu este un director atat de bun, asa cum pretind unii dintre parinti. Am si argumente. Situatia scolara la examanele nationale, la care au participat elevii scolii, nu este una buna. Un alt aspect se refera la incadrarea in costul per elev. De-a lungul timpului, se poate observa ca scoala din Jiana ramane, in lunile octombrie-noiembrie, fara bani de salarii, incadrearea in costuri fiind undeva in jur de 60%. Asta dovedeste faptul ca nu existau niste competente manageriale adecvate.”.

Image

La locul protestului, au fost prezente si fortele de ordine, pentru asigurarea masurilor de protectie.