S-a redeschis centrul de echitație din Șimian. Echitația, terapie pentru minte și suflet!

Scris de
Adriana Draghici
19/05/20 - 05:05

Vestea mult așteptată de iubitorii echitației a venit. Centrul de Echitație și-a deschis larg porțile, odată cu relaxarea măsurilor. La scurt timp de la reluarea activității, zeci de tineri și-au programat deja orele. Reprezentanții centrului de echitație oferă cursuri gratuite pentru copiii cu dizabilități, pentru că terapia oferită de frumoasele animale ajută foarte mult această categorie de persoane.

 

Image

„De pe data de 15 mai, s-a redeschis centrul de echitație. Îi așteptăm pe copii în număr cât mai mare. Cred că este un sport binevenit la noi în județ, deși nu este atât de practicat. Noi venim în întâmpinarea nevoii copiilor de a face sport. Avem oferte foarte bune: ore de echitație pentru copii, la 40 de lei, iar pentru adulți, la 50 de lei. Plimbările cu poneii, pentru copii, costă 30 de lei. Pentru copiii cu dizabilități, cursurile sunt gratuite.”, ne spune Claudiu Spînu, adminsitratorul centrulului de echitație.

Image

De asemenea, reprezentanții centrului organizează drumeții în weekend și oferă, spre închiriere, trăsura la evenimentele speciale.

Image

Echitația este unul dintre cele mai nobile sporturi, pe care puțini au ocazia să-l practice, dar de care toți se îndrăgostesc din clipa în care încep sa îl facă. Totul: datorită legăturii puternice, care se creează între om și cal.

Image

Centrul de echitație din Șimian funcționează de doi ani de zile.