Se închid mai multe puncte de trecere a frontierei, din țară. Măsura se aplică și în Mehedinți, la PF II.

Scris de
Actual Mehedinti
Joi, 03/12/2020 - 09:46

Extinderea Coronavirsului impune măsuri drastice la frontiere. Astfel, se va suspenda  temporar activitatea următoarelor  puncte de trecere a  frontierei de la granița comună:

- PTF  Vrbica – Valcani- specific rutier,

- PTF  Nakovo – Lunga- specific rutier,

- PTF Jasa Tomic – Foeni – specific rutier,

- PTF  Kaludjerovo – Naidas – specific rutier,

- PTF Golubac - Moldova Nouă – specific rutier/naval,

- PTF Kladovo - Drobeta Turnu Severin – specific naval,

- PTF Kusjak - Porțile de Fier II – rutier.

Image

În același timp, măsura nu vizează porturile Drobeta și Orșova, traficul naval derulându-se în condiții normale (în Orșova, din orice direcție, în Severin: excepție fac navele care vin de la Kladovo). Măsura a imtat în vigoare în această dimineață.

Image

Va rămâne în continuare deschis punctul de trecere a frontierei Portile de Fier I. Măsura este luată în acord cu vecinii sârbi în contextul stopării răspândirii coronavirusului. În condiţiile răspândirii accelerate a noului coronavirus şi al fluxului mare de oameni, care folosesc Serbia ca ţară de tranzit, mulţi venind din Italia, autorităţile de la Belgrad au luat deja decizia de a închide graniţele pentru toţi călătorii care sosesc din ţările cele mai afectate de coronavirus. Nicio persoană care ajunge la frontiera Serbiei venind din aceste zone nu este lăsată să intre în ţară.

Image

 

.