Spitalul Orșova, fără bani de medicamente! Pacienții vor fi externați sau transferați, iar spitalul sistează activitatea.

Scris de
Actual Mehedinti
16/03/23 - 07:03

Situație fără precedent la Spitalul Municipal Orșova! Unitatea sanitară își va suspenda activitatea, începând de săptămâna viitoare. Spitalul se află în imposibilitatea de a mai achiziționa hrană, medicamente, echipamente sanitare, reactivi și alte materiale necesare desfășurării activității, astfel că, începând cu data de 20 martie 2023, se vor asigura doar urgențele și nu se vor mai face internări.

Mai mult decât atât: cei 63 de pacienți internați, în acest moment, în spital vor mai fi ținuți doar până luni 20 martie 2023, după care unii vor fi externați, iar alții transferați către alte spitale, în funcție de starea fiecărui pacient. Intervențiile chirurgicale vor fi reprogramate, iar compartimentul de Terapie Intensivă își încetează activitatea de pe data de 22 martie 2023.

Toată această situație fără precedent este cauzată de faptul că administrația locală din Orșova nu și-a dat avizul pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru spital, pentru anul 2023. Între timp, unitatea medicală are disponibilă în conturi suma de peste 4. 800. 000 lei, bani pe care nu îi poate folosi, însă, în lipsa aprobării bugetului.