Strehaia, alături de PSD! Orașul, în continuă modernizare! Se lucrează pe toate palierele.

Scris de
Actual Mehedinti
19/09/20 - 04:09
Image

Orașul Strehaia a intrat în linie dreaptă în ceea ce privește investițiile pentru localnici. Dacă până în 2016, oamenii nu aveau nici măcar condițiile minime pentru un trai decent, în mandatul actualei adminsitrații locale, lucrurile s-au schimbat radical. De la investiții absolut necesare (sistemn de apă-canalizare, asfaltare, creare de parcări înființarea unui sistem de salubirzare civilizat și amplasarea unui sistem de iluminat public modern), până la atragere de investitori, care să creeze locuri de muncă: toate acestea s-au reușit în patru ani. Iar modernizarea orașului va continua, după cum anunță autoritățile. O parte din investiții s-a realizat cu sprijinul Consiliului Județean Mehedinți.

Image

„Am început ziua în mijlocul cetățenilor din orașul Strehaia. Este o reală plăcere, atât pentru mine, cât și pentru întreaga echipă de campanie PSD Mehedinți ca, în această perioadă, să discutăm cu oamenii, să îi informăm despre stadiul proiectelor pe care le avem în derulare în zona lor și să le prezentăm viitoarele obiective de investiții. În Strehaia, s-au reabilitat rețele de alimentare cu apă și canalizare, s-au asfaltat străzi și se vor asfalta în continuare, se lucrează la spital și la policlinică. De asemenea, au fost reabilitare școli și grădinițe. Le mulțumesc cetățenilor din Strehaia că ne primesc cu căldură de fiecare dată, mă bucur să îi văd că au încredere deplină în echipa PSD Mehedinți și sunt convins că, pe data de 27 septembrie, voturile lor se vor îndrepta către noi.”, declară președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Image

„Este o zi de campanie. Mulți oameni au venit alături de PSD, astăzi, pentru că au înțeles importanța lucrărilor care s-au realizat, în ultimii ani, în oraș. Suntem încrezători că, la alegerile 27 septembrie, cetățenii din orașul Strehaia, în foarte mare măsură vor fi alături de noi, fapt care ne bucură și ne responsabilizează.”, declară primarul strehăian, Ioan Giura.

Image

Cele mai importante investiții, din Strehaia, sunt cele referitoare la sistmul medical. Policlinica și spitalul au intrat în reabilitare.  La 9 ani de când a fost închisă, policlinica din Strehaia a intrat într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Termenul proiectat de finalizare al lucrării este de 12 luni. Odată reabilitată, policlinica va avea cinci cabinete medicale: Diabetologie, Cardiologie, Osteoporoză, Fizioterapie-Recuperare și Medicină de familie, iar întreaga unitate sanitară va fi dotată cu aparatură modernă în valoare de 2,5 milioane lei. În acest sens, pentru diagnosticare, vor fi achiziționate un computer tomograf și un laborator analize medicale.

Image

De departe, însă, cea mai importantă investiție în sistemul medical din Strehaia este cea care prevede reabilitarea și modernizarea spitalului din localitate, închis în anul 2011, după aproape 130 de ani de activitate. Investitia este finanțată în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II. Termenul proiectat de execuție al lucrării este de 14 luni. După reabilitare, spitalul va avea două structuri medicale: spitalizare de zi (cu 20 paturi) și spitalizare continuă cu 45 de paturi. Spitalizarea de zi va avea patru specializări: Interne, Pediatrie, Chirurgie și Obstretică-Ginecologie, iar cea continuă va avea cu 25 paturi pentru ,,Boli cronice" și 20 paturi pentru ,,Pediatrie". În spital, vor mai funcționa un laborator de analize medicale și un laborator de radiologie și imagistică medicală. De departe, însă, cel mai important aspect este acela că, după reluarea activității la parametri optimi, spitalul va avea, în noua structură medicală, un punct de lucru al Unității de Primiri Urgențe. De altfel, unitatea sanitară va beneficia de toate instalațiile și echipamentele medicale, necesare lifturi, centrală de producere oxigen medical și vacuum, aparatură pentru analize medicale, aparatură pentru intervenția în urgențe.

Image