Târg modern în comuna Vlădaia! Sumele necesare investiției au fost alocate de Consiliul Județean.

Scris de
Adriana Draghici
03/09/20 - 07:09

Locuitorii din comuna Vlădaia și cei din localitățile învecinate își fac de acum, cumpărăturile în condiții conforme cu normele sanitare în vigoare, după ce, cu fonduri alocate de Consiliul Județean Mehedinți, în târgul din comună, a fost construită o piață agroalimentară. Unitatea a fost deschisă în prezența locuitorilor veniți la târgul săptămânal. Piața nou construită este dotată cu spații pentru depozitarea produselor, mese pentru zarzavaturi, bancuri pentru produsele lactate și grupuri sanitare cu apă curentă. Totodată, târgul în care se află piața a fost împrejmuit, iar în perioada următoare se vor achiziționa lăzi frigorifice pentru depozitarea produselor lactate.

Image

„Cu primarul Viorel Spuză, am avut o colaborare foarte bună în timpul mandatului de președinte al Consiliului Județean Mehedinți. Este unul dintre cei mai performanți primari din județ și am convingerea că vom face, în continuare, o echipă bună, în sprijinul locuitorilor comunei Vlădaia. În ultima perioadă, pe DJ 563A, s-au făcut lucrări de întreținere, între intersecția cu DJ 606 și localitatea Vlădaia, pentru ca oamenii să circule în condiții bune. De curând, am preluat, la Consiliul Județean, drumul dintre Vlădaia și Ștircovița și îl vom moderniza. Trebuie spus că și Guvernul PSD a finanțat investiții importante în comuna Vlădaia. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, s-a extins sistemul de alimentare cu apă în satele Almăjel, Ștircovița și se va continua la Scorila, s-a realizat rețeaua de canalizare, s-au modernizat drumuri de interes local, iar în cursul săptămânii viitoare încep lucrările pentru construirea unei unități sanitare în Vlădaia.”, declară președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Iar investițiile din comună vor continua și în perioada următoare, după cum anunță autoritățile.

Image

„Vreau să îi mulțumesc președintelui Consiliului Județean, pentru că a aprobat sumele necesare investițiilor de pe raza comunei Vlădaia. Până acum, au reușit să terminăm alimentarea cu apă în cele trei localități. Almăjel, Vlădaia și Ștircovița, iar la Scorila, s-a făcut branșamentele, pentru ca, în două săptămâni de zile, să amplasăm și bazinul. Important este să continuăm împreună. Aici mă refwer la o construcție de interes sanitar, pentru care avem, deja, autorizațiile.”, spune, la rândul său, primarul din Vlădaia, Viorel Spuză.

Image