Tone de deșeuri, pe Cerna, la Orșova! Gunoaiele au fost aduse, de ape, din Caraș-Severin.

Scris de
Adriana Draghici
06/01/21 - 01:01

Ploile abundente din ultima vreme au creat o situație extrem de neplăcută în municipiul Orșova, acolo unde s-au strâns tone de gunoaie. Reprezentanții instituțiilor abilitate au mers la fața locului, pentru a vedea ce se întâmplă. Conform reprezentanților Gărzii de Mediu, deșeurile au fost aduse de ape, din județul Caraș-Severin.

Image

Mihaela Ciocoteală, reprezentant al Gărzii de Mediu Mehedinți, ne spune că:

Image

„Este vorba despre deșeuri antrenate de ploile abundente din ultima perioadă. Deșeurile sunt aduse de ape, din comunele din județul Caraș-Severin, deșeuri care, din lipsă de conștiință și din informare, sunt depuse de către cetățenii localităților respective, pe malul râului. Noi am contactat ABA Banat, iar dumnealor știu despre ce este vorba. Ieri au fost în zonă și monitorizează situația. Având în vedere că urmează, din nou, ploi, vor interveni, spre sfârșitul săptămânii, pentru igienizarea cursului de apă.”.

Image

„Am văzut că s-a pus în dezbatre publică un proiect de lege, care prevede un sistem de garanție-returnare, practic, orice ambalaj de deșeu (de sticlă, de PET) să aibă o valoare. În momentul acela, sperăm ca oamenii să nu mai arunce gunoiul la voia întâmplării. Ne confruntăm des cu astfel de situații în care oamenii aruncă deșeurile în ape.”, ne spune Dan Budu, de asemenea, reprezentant al Gărzii de Mediu Mehedinți.

Image

Nu este prima dată când se întâmplă astfel de situații. Din păcate, însă, mai tot timpul, cei care aruncă deșeuri în ape, rămân nepedepsiți, pentru că este foarte greu să fie descoperiți.

Image