(Video) Au furat peste un kilogram de galbeni de la rudele din Strehaia și au fugit cu aurul în Cluj.

Scris de
Adriana Draghici
19/11/20 - 01:11

 

Metodă ingenioasă de a fura de la rude! Mai multe persoane de etnie rromă au spart, cu un picamăr, un strat de ciment de la locuința unor rude și au furat nu mai puțin de 115 monede de aur. După furt, făptașii au plecat în județul Cluj. Incidentul s-a petrecut în orașul mehedințean Strehaia.

Video file

Proprietarii monedelor și-au dat seama după ceva timp că le lipsesc bunurile. În total, au fost sustrase 115 monede, iar, în urma unor perchezițiilor din județul Cluj (unde fugiseră făptașii), au fost recuperate 82 de monede (adică 311 600 lei din prejudiciul total de 437 000 lei).

Video file
Image

„Au fost percheziții la două persoane bănuite de furtul a 115 monede din aur. Prejudiciul cauzat părții vătămate este peste 400.000 lei. Polițiștii din cadrul Poliției oraș Strehaia au pus în aplicare două mandate de percheziție, pe raza localității Gherla, județul Cluj, la domiciliul a două persoane bănuite de furt calificat săvârșit între membrii de familie. Din probatoriul administrat, s-a stabilit că, la data de 28 iunie a.c., persoanele în cauză ar fi sustras 115 monede din aur, dintr-o încăpere ce aparținea locuinței familiei. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 82 de monede din metal, de culoare galbenă cu inscripție specifică cât și mai multe înscrisuri care atestă efectuarea de plăți, în numerar, în valoare de 20.000 lei.  În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat săvârșit între membrii de familie.”, declară ag.-șef adj. Andreea Rădoi, purtătorul  de cuvânt al I.P.J. Mehedinți.

Image

Monedele aveau inscripția „IOSI DC AVSTRIA IMPERATOR”, ceea ce înseamnă, în cultura rromă, „galbeni mari”. Partea vătămată, odată cu recuperarea prejudiciului, și-a retras plângerea.

Video file