Vreme severă în Mehedinți și Gorj! ANM a emis cod roșu de vreme rea. Precipitațiile au făcut ravagii.

Scris de
Actual Mehedinti
05/01/21 - 02:01

ANM a emis cod roșu de precipitații pentru județele Gorj, Mehedinți și Hunedoara, pentru această nospte.  Se vor semnala: precipitații care vor cumula 25...30 l/mp - în zona avertizată s-au cumulat 70...80 l/mp.

Image

Avertizarea este valabilă în data de 05 ianuarie 2021, ora 1:45 până la aceeași dată, ora 6:00, in zonele: Județul Gorj: Tismana, Runcu, Padeș, Peștișani, Stănești, Telești, Godinești, Turcinești, Schela, Lelești, Glogova, Arcani;
Județul Gorj: : zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Mehedinţi: Baia de Aramă, Bala, Ponoarele, Isverna, Balta, Obârșia-Cloșani;
Județul Hunedoara: : zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Hunedoara: Vulcan, Lupeni, Uricani;
Se vor semnala: precipitații care vor cumula 25...30 l/mp - în zona avertizată s-au cumulat 70...80 l/.

Image

Amintim: vremea rea a lăsat, deja, urme în Mehedinti, in aceasta noapte.Drumuri inundate, trafic deviat și case fara energie electrica: sunt cateva din efectele precipitatiilor abundente din aceasta noapte, cazute in judetul Mehedinti. In comuna Izvoru Bîrzii, pe un drum comunal (din satul Schitul Topolnitei), din cauza ploilor din ultima vreme, s-a produs o alunecare de teren, stanci si alte aluviuni, de 10 m liniari. De asemenea, firele electrice intre 3 stalpi sunt rupte, ceea ce afectat alimentarea cu energie electrica la 60 de gospodarii si la manastirea de la Schitul Topolniței.

Image

Ploaia a afectat si circulatia rutiera, dupa ce un pasaj de pe  DN67, din satul Halanga, com. Izvorul Barzii, a fost inundat. 
De altfel, au fost inundate mai multe gospodarii din municipiul Drobeta Turnu-Severin, orasul Baia de Aramă si comuna Prunișor. Pompierii au intervenit pentru scoaterea apei.

Video file

Totodata, reamintim ca intreg judetul Mehedinti se afla sub avertizare cod galben de vreme rea pana in aceasta dimineata, la ora 08.00.

Image