Accident mortal, pe una din arterele intens circulate din Drobeta Turnu-Severin! Un bărbat și-a pierdut viața, nevinovat.

Scris de
Adriana Draghici
04/01/21 - 01:01

Un accident grav s-a produs pe Spaiul Mihai Viteazu, în zona stadionului. Un taximetrist și-a pierdut viata, după ce autoturismul condus de acesta a fost lovit de o mașină, al cărui șofer a pierdut controlul volanului.  Echipele medicale, ajunse la fața locului, nu au putut face nimic pentru a salva viața taximetristului. Pratic, bărbatul nu a avut nicio șansă de supraviețuire, în ciuda manevrelor echipajelor de salvare.

Image

„Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu-Severin a intervenit, pe Splaiul Mihai Viteazu din municipiu, cu o autospecială cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o autodescarcerare, la un accident rutier. Ajunși la fața locului, am constatat că, în accident, erau implicate trei autoturisme și patru victime. Una dintre victime a fost declarată decedată de către Serviciul Județean de Ambulanță, două au refuzat transportul la spital, iar cea de-a patra a fost transportată la spital de către ambulanța SMURD, cu traumatisme minore.”, declară cpt. Flavius Iscru, din cadrul ISU Mehedinți.

Image

Martorii spun că șoferul vinovat a pierdut controlul volanului, după ce mașina sa a derapat. Viteza și carosabilul umed au produs o adevărată tragedie.

Image

„Eu, cu băiatul de pe taxi mergeam spre Podul Gruii, iar băiatul cu Mercedes-ul a derapat. Prima dată, a intrat în mine, iar apoi frontal, a lovit taximetrul. A derapat, l-a luat spatele. E și începător. A avut vitează, e umiditate. Eu sunt rănit ușor la mână. Se poate spune că am avut mare noroc că nu m-a lovit și pe mine, frontal.”, ne povestește unul dintre șoferii implicați în accident.

Image

Șoferul, care a provocat accidentul are 18 ani și a dobândit permisul se conducere în luna iulie a anului trecut.

Image

„În urma cercetărilor de la fața locului, s-a stabilit faptul că șoferul unui autoturism, marca Mercedes, nu a adaptat viteaza de deplasare la condițiile meteorologice, a pierdut controlul asupra direcției și a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu alte două autovehicule. În urma impactului, a rezultat decesul unei persoane și rănirea altor trei.”, declară Radu Mihalache, din cadrul Biroului Rutier Mehedinți.

Image

Șoferul vinovat se va alege, acum, cu dosar penal. Pagubele materiale sunt, de asemenea, însemnate.