Accident violent în Hinova! Una dintre mașini a plonjat pe malul Dunării.

Scris de
Adriana Draghici
04/08/20 - 03:08

Impact puternic pe DN 56A, în comuna mehedințeană Hinova! Șoferul unei autoutilitare a intrat pe contrasens, unde s-a izbit puternic de un autoturism. Autoutilitara s-a oprit în parapetele de protecție, iar mașina a ricoșat chiar pe malul Dunării. Se poate spune că atât șoferul, cât și pasagerul autoturismului - care a plonjat în apă - au scăpat ca prin urechile acului, deoarece nivelul apei era scăzut.

Image

„Accidentul era deja produs când am ajuns noi. Uitați cum arată mașina. E căzută acolo.”, spune unul dintre participanții la trafic.

Image

„Cauzele ar fi viteza și neatenția. O mașină e aproape în apă. Șoferul dubiței e de vină. A intrat pe contrasens. Avea viteză. Pe aici, se circulă cu viteză. Depășirile astea riscante produc tragedii.”, spune alt participant la trafic.

Image

Dubița era încarcată cu marfă, căci pasagerul și soferul veneau de la târgul din Vânju Mare, acolo unde comercializează mai multe produse. În total, au avut nevoie de îngrijiri medicale patru persoane, dintre care trei au fost trasportate la spital (cei doi șofei și soția șoferului autoturismului).

Image

„Am intervenit cu o autospecală de lucru cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambualnață SMURD. La fața locului, am găsit patru victime, dintre care trei au fost transportate, de către SAJ și de către SMURD, la spital. Persoanele nu au fost încarcerate.”, declară cpt. Flavius Iscru, din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta.

Image

„Conducătorul autoutilitarei, care circula pe DN56A, în localitatea Hinova, s-a angajat în efectuarea unei depășiri neregulamentare în zona indicatorului Depăsire Interzisă și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, ce circula regulamentar din sensul opus.”, declară cms-sef Viorel Stăncioiu, de la Serviciul Rutier Mehedinți.

Image

Șoferul vinovat s-a ales cu dosar penal. Pagubele materiale sunt însemnate, căci mașinile implicate în eveniment au fost făcute zob.

Image