Amenzi de peste 110 mii lei pentru mehedințenii, care au ieșit pe timp de noapte! Urmează ample controale.

Scris de
Actual Mehedinti
24/03/20 - 10:03

Oamenii legii au împânzit, noaptea tecută, străzile orașului, pentru a afla dacă mehedineții respectă măsurile ordonanței militare nr. 2.

Image

În urma acțiunii desfășurate începând cu ora 22.00, polițiștii mehedințeni au aplicat 48 sancțiuni contravenționale în valoare de 119.200 lei, pentru nerespectarea dispozițiilor articolului 5, alin.1, din Ordonanța Militară Nr 2/2020

Image

"Eu sunt la serviciu, livrez pizza. Nevoia ne face să plecăm de acasă. Nu pot sta acasă, nu am din ce trăi.", spune un tânăr.

Image

De luni seara, este cea prin care este restrâns dreptul de a ieși din casă noaptea. Conform ordonanței militare, în intervalul orar 22.00 - 06.00, cetățenii au voie să iasă din casă doar pentru strictul necesar, printre care cumpărături de bază, asistență medicală care nu poate fi amânată, îngrijirea bătrânilor, sau deplasări scurte în apropierea locuinței, precum și alte deplasări urgente. Cei, care părăsesc domiciliul, trebuie să completeze o declarație în care să menționeze motivul ieșirii, sau să aibă o adeverință de la serviciu, care să menționeze că deplasarea este făcută în scop profesional.

Image

Autoritățile ne recomandă, pe de altă parte, să nu ieșim din casă în timpul zilei decât pentru strictul necesar și au interzis grupurile mai mari de 3 persoane. Pot ieși totuși împreună familiile alcătuite din mai mult de trei persoane, dacă locuiesc în aceeași casă (de exemplu, pentru cumpărături).

Image