Doi mehedințeni au furat mâna unui cadavru, pentru a sustrage un inel. Tinerii au spart coșciugul, în momentul atacului.

Scris de
Adriana Draghici
07/12/20 - 03:12

Caz șocant în comuna mehedințeană Pătulele! Doi tineri au fost reținuți pentru profanare de morminte, după ce au furat mâna unei persoane decedate de acum 5 ani, pentru a sustrage un inel și o sumă de bani. Făptașii au aruncat, mai apoi, membrul într-o canalizare.

Image

Părinții defunctei sunt de-a dreptul șocați de cele  petrecute. Practic, tinerii au recurs la o metodă ieșită din comun: pentru a se asigura că vor sustrage inelul de pe mâne femeii decedate, au furat mâna cu totul.

Image

Vidin Răveanu, tatăl defunctei, ne povestește înspăimântat:

„Poliția a venit la noi acasă, ne-a anunțat de profanarea de morminte. Nouă nu ne-a dat voie să ne apropiem. Am văzut că e spart capacul. Eu nu știu cum au dat capacul mormântului doi indivizi jos, în contextul în care aici au fost 6 polițiști și de abia au reușit să dea, toți la un loc, capacul jos.”.

Image

Sanda Raicu, mama defunctei, ne spune cu lacrimi în ochi.

„A venit poliția acasă și mi s-a spus că a fost profanat mormântul fetei. Am intrat în casă să îmi iau medicamentele când am auzit vestea. Avea mâna furată. Avea un colier de argint, o brățară și un inel (toate de argint). Au rupt tronul când au furat mâna. Când am aflat, am mers la cimitir. A venit multă poliție. Eu nu am putut să stau. Mi-a venit rău. A murit de 5 ani de zile și nu se poate odihni în liniște. Ei știau că fata mea purta bijuterii. Nu avea multe bijuterii, avea ca orice femeie. Dacă nu se iau măsuri drastice, o să ne găsim morții scoși pe bolți. Mâna au depus-o înapoi în cavou de față cu mine. Nu mă așteptam ca, după 5 ani de zile, fata mea să nu aibă liniște în mormânt. Nepoata mea cea mare a aflat ce s-a întâmplat la mormântul mamei ei, din sat.”.

Image

Polițiștii din localitate au intrat pe fir, iar apoi au făcut percheziții la domiciliile celor implicați. În urma perchezițiilor, a fost descoperită mâna defunctei într-o canalizate de pe ulița satului, acolo unde fusese aruncată de făptași.

Image

„În cauză,  s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și profanare de morminte. Persoanele în cauză au fost reținute, pe bază de ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a dispus arest preventiv pentru 30 de zile. Cercetările continuă, sub stricta coordonare a procurorului de caz.”, declară ag.-șef adj. Andreea Rădoi, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți.

Image

Incidentul a șocat întreaga comunitate. Tânăra, al cărui mormânt a fost profanat, era, de profesie, asistent medical și avea 33 de ani când și-a pierdut viața. În urma sa, au rămas doi copii de vârste fragede, pe care, acum, îi au în grijă părinții defunctei.

Image