Inundații în Severin! Mai multe gospodării, de pe principala arteră de circulație, au fost inundate.

Scris de
Adriana Draghici
19/07/20 - 05:07
Image

Ploaia a făcut ravagii în mai multe gospodării din Drobeta Turnu-Severin. Probleme au fost în special pe principala arteră de circulație din municipiu, acolo unde apa a măturat tot în cale. Oamenii spun că, la fiecare ploaie însemnată cantitativ, se confruntă cu astfel de probleme.

Image

„Uitați ce este aici! Curtea – toată – e plină de apă. Nici nu pot să merg! Așa se întâmplă mereu. Canalizările nu fac față. Magazia a fost toată inundată. Au făcut și prea sus partea carosabilă, iar apa se scurge la noi în curți.”, spune un severinean.

Image

„Casa a fost toată inundată. Peretele se macină la fiecare ploaie. Până la tavan îmi ajunge apa. Nu mai salva nimic din casă. Nu este posibil așa ceva! Canalizarea este proastă.”, spune o severineancă a cărei gospodărie a fost inundată.

Image

„Nu e posibil așa ceva! Canalizarea asta e înfundată, iar toată apa vine la mine în curte. Am toată curtea plină de apă. Nimeni nu face nimic pentru noi.”, spune o altă severineancă.

Image

„Mereu se întâmplă așa când plouă mult. Pur și simplu, nu avem ce face. Curțile ne sunt inundate, iar noi trebuie să apelăm la ajutorul pompierilor.”, spune un localnic.

Image

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru a scoate apa din câteva gospodării. Cei mai mulți dintre oameni au ales, însă, să se descurce pe cont propriu.

Image

„Detașamentul Drobeta a fost solicitat să intervină pe Calea Timișoarei, în cartierul Schela, cu o mașină cu două motopompe și trei subofițeri, pentru degajarea apei pluviale. În acest moment, intervenim la degajarea apei.”, ne spune plt. maj. Costel Bălulescu, din cadrul ISU Mehedinți.

Image

Probleme au fost și în trafic. Pe principala arteră de circulație, la orele după-amiezii, se circula cu dificultate din cauza cantității mari de apă strânsă pe carosabil.

Image