Magazin închis temporar! Abateri grave, depistate: cereale cu fecale de rozătoare și pește ținut la temperatura camerei!

Scris de
Actual Mehedinti
19/09/23 - 10:09

Abaterile grave, depistate de Protecția Consumatorului, depistate la un magazin non-stop din Șimian! Neregulile au fost sesizate de un client al magazinului, care și-a dat seama că a cumpărat produse expirate, cu etichetă falsă. Comisarii CJPC s-au deplasat la fața locului, iar neregulile sunt mult mai grave decât sesizarea cumpărătorului. Au fost găsite inclusiv cereale vrac, infestate cu materii fecale provenind și de la rozătoare și de la animale din curtea depozitului.

Image

"O echipă de comisari din cadrul CJPC Mehedinți a efectuat o acțiune de control în urma căreia au fost constatate abateri: produse neconforme (carne de pasăre prezentând arsuri de congelare); sticle sifon cu apă de izvor, refolosibile, neigienizate fără elemente de etichetare, fără protecție recipient;  preparate din carne alterate; produse alimentare fără elemente de identificare; produse depozitate necorespunzător sub acțiunea directă a razelor solare (băuturi răcoritoare, apă minerală, mâncare pentru animale); spații de depozitare necorespunzătoare prezentând infiltrații, mucegai, urme ale prezenței rozătoarelor; pește și preparate din pește, care trebuiau sa fie păstrate în stare congelată, au fost găsite expuse la temperatura mediului ambient, nerespectandu-se prevederile producătorilor; produse expirate; se utiliza o singură balanță pentru cântărirea atât a produselor de origine animală, comercializate vrac, cât și pentru cântărirea celor agricole, chimice, industriale, a cerealelor; cereale vrac, depozitate direct pe paviment, care erau infestate cu materii fecale provenind și de la rozătoare și de la animale din curtea depozitului.", transmite Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Mehedinți.

Image

Având în vedere cele depistate, a fost oprită temporar activitatea acestui magazin până la remedierea tuturor abaterilor constatate.

Image