Migranți salvați din apele Dunării! Aceste cazuri se înmulțesc și în Mehedinți.

Scris de
Adriana Draghici
21/08/20 - 08:08

A fost zarvă, în această seară, pe Dunăre în dreptul localității mehedințene Șimian, acolo unde au fost salvați, din apă, doi migranți (unul din Siria și celălalt din Yekem).

Image

"Am auzit că țipau <<help>>. Țipau la noi de pe partea cealaltă. Erau pe insulă. Am înțeles că mai erau doi cu ei. Probabil cineva i-a adus pe insulă. Nu erau cu barcă.", spune un pescar de pe margina apei.

Image

"S-a auzit strigând după ajutor. Cineva a anunțat poliția. Au fost două persoane. Erau dezbrăcați pe mal. Am înțeles că ar mai fi fost cu alte două persoane, pe care le caută poliția. Dinspre Serbia cred că au venit.", spune alt martor.

Image

"Eu am venit când deja îi prinsese. Exact de pe margine i-au luat. Acum, văd că tot caută", ne spune alt pescar.

Image

Cei doi migranți au fost evaluați de un echipaj medical.

Image

"Am fost solicitați să evaluăm starea de sănătate a doi migranți, care au fost scoși din apele Dunării. Starea de sănătate este bună. Au tahicardie. Sunt speriați, nu prezintă febră", ne spune medicul de pe Ambulanță, Ramona Drulă.

 

Image

Cercetările continuă pentru a-i găsi și pe ceilalți doi migranți de origine asiatică.

"În data de 21.08.2020, ora 18.10, la Sectorul Poliției de Frontieră Dr.Tr.Severin, echipajul de marină planificat în misiune pe direcția km.flv. 827, cu nava MAI 106, a descoperit pe Insula Simian, două persoane de origine afro-asiatica, care au trecut fraudulos frontiera din Serbia in România.  Din primele declarații ale celor doi migranti, rezultă că acestia au părăsit teritoriul Serbiei, în jurul orei 17.00 într-un grup de patru persoane, încercând să treacă fraudulos în România, peste fluviul Dunăre, cu ajutorul unor colaci pentru inot din material plastic.  La ajungerea in zona insulei Simian, km.flv. 927, au constatat ca doi membrii ai grupului au disparut in apele fluviului Dunarea.  S-a declanșat o actiune de cautare a celor doua persoane disparute, cu ambarcatiunile aflate in misiune împreuna cu reprezentanții ISU Mehedinti, fiind informate autoritatile de frontieră vecine pentru dispunere măsuri  similare pe malul sârbesc al Dunării. Cei doi migranți depistați au fost conduși la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.", transmite Poliția de Frontieră Mehedinți.

Image