Minoră din Sălaj, cumpărată pentru 3.500 de euro, de o familie din Mehedinți! Fata acuză că a fost violată.

Scris de
Actual Mehedinti
14/09/23 - 04:09

Caz revoltător într-o localitate din Mehedinți! O minoră de 17 ani a fost cumpărată, de la famlilia sa, din Sălaj, contra sumei de 3.500 de euro. Negocierea ar fi avut loc, între cele două familii, în Franța, după care fata a fost luată din comuna Dragu, județul Sălaj și dusă în comuna mehedințeană Vlădaia (sat Almăjel), de acolo de unde minora a sunat la 112 și a spus că este violată de fiul familiei, minor la rândul său.

Image

Minora ar fi fost adusă în județul Mehedinți fiind promisă pentru a se căsători cu fiul familiei din satul mehedințean Vlădaia. La sfârșitul lunii august, fata a alertat autoritățile, spunând că este violată de un alt minor, fiu al familiei în care a ajuns. Unii dintre localnici spun că știau că tânăra a ajuns în satul mehedințean.

Image

„El a adus aici o fată, pentru a-i deveni nevastă. Nu știu din ce sat a luat-o. A dat 3.000 de euro pe ea. Fetița a stat aici o săptămână, dar a zis că nu îi place de băiat, după care a sunat la 112, iar poliția a luat-o și a dus-o la casa de copii. A cumpărat-o, iar părinții ei au fost de acord să o vândă. Fata, când a venit, a stat maxim  săptămână și a sunat apoi, la 112, după care a fost dusă la Protecția Copilului. Are 16 – 17 ani. Băiatul, dacă a văzut că fata nu vrea să stea cu el, nu a zis nimic. Părinții ei eu dat-o de bunăvoie. Fata a declarat că părinții ei au forțat-o să plece cu băiatul acesta. Dacă fata nu a vrut să stea, băiatul a lăsat-o să plece cu poliția.”, povestește o rudă a familiei din Mehedinți.

Image

„Nu am știut despre această situație. Nu ne-a anunțat nimeni. Știu că această familie este plecată de multă vreme în străinătate – de peste 10 ani. Au 6 sau 7 copii. Mă mir că nu am aflat de acest incident. Mereu, aflam. Din declarațiile unor persoane din localitate, ar fi văzut o fată, care nu era de aici, la o nuntă organizată în sat.”, spune Simona Ioniță, referent Asistență Socială în cadrul Primăriei Vlădaia.

Image

Minora a fost preluată de către organele de poliție, după care a ajuns într-un centru al DGASPC Mehedinți, acolo unde primește consiliere și se pare că starea fetei s-a îmbunătățit de la integrarea în acest centru.

Image

„Este vorba despre o minoră de 17 ani, din județul Sălaj, care a ajuns la o familie din județul Mehedinți, în urma unei tranzacții pentru suma de 3.500 de euro. Din informațiile pe care le deținem, părinții minorei de 17 ani, în timp ce se aflau în străinătate, au intrat în legătură cu o familie din Mehedinți. Când au revenit în țară, au realizat această tranzacție, iar minora a ajuns într-o localitate din Mehedinți, unde, din păcate, a trebuit să întrețină și raporturi sexuale cu băiaul familiei respective – de asemenea, minor. În momentul în care ne-a fost sesizată această întâmplarea, am procedat la ducerea, de urgență, a minorei, într-un centru al DGASPC Mehedinți. La acest, este stabilizată din punct de vedere emoțional și a fost expertizată din punct de vedere ale medicninei legale, iar actul sexual, din păcate, s-a confirmat.”, declară directorul general al DGASPC Mehedinți, Adrian Bidilici.

Image

„Poliția Orașului Vânju Mare a fost sesizată de I.P.J.Sălaj despre faptul că o minoră de  16 ani, din comuna Dragu, județul Sălaj, a plecat de la locuința sa și se află la o familie de pe raza comunei Vlădaia, județul Mehedinți. În urma verificărilor efectuate, minora a fost identificată și condusă la sediul poliției, stabilindu-se ulterior, din cercetări, că aceasta ar fi fost victima infracțiunii de viol. Minora a fost preluată de DGASPC Mehedinți și introdusă într-un centru ce aparține DGASPC Mehedinți. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju-Mare, pentru a se stabili cu exactitate starea de fapt.”, declară, la rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, cms-șef Nicolae Lohon.

Image

Urmează ca, la finalizarea anchetei, să fie stabilite măsurile legale ce se impun și vinovații să fie trași la răspundere. Minora va fi, cel mai probabil, transferată la un centru al DGASPC Sălaj.

Image