Prăpăd în satul Colibași! Grindină, în luna februarie!

Scris de
Adriana Draghici
Mar, 02/11/2020 - 14:10
Image

Astăzi, a bătut grindina în satul mehedințean Colibași, din comuna Malovăț. Timp de câteva minute, urgia naturii s-a năpustit asupra satului. Localnicii spun că nu au văzut grindină în luna februarie de când se știu.

Image

"Nu e normal așa ceva. Grindină, în februarie, nu am văzut de când stau aici. Nu e bine! Distruge tot", spune un localnic.

Image

"Afectează tot. Nu e normal să dea grindină acum. Dădu câteva minute bune. Văzui cum, după ce plouă, se adunară norii și apoi începu să cadă grindina. Am 60 de ani și nu am pomenit grindină în februarie", ne povestește un localnic mirat de ceea ce vede.

Image

"Nu am văzut așa ceva până acum. A fost secetă tot anul 2019, iar acum a bătut piatra foarte rău. Fenomene extreme! A luat-o vremea razna. Totul depinde de noi, cu încălzirea globală.", spune un tânăr.

La rândul lor, autoritățile spun că astfel de fenomene nu sunt normale și că nu au mai fost întâlnite în istoria recentă a comunei.

Image

"Grindina, în această perioadă, este o situație neobișnuită. De regulă, în această perioadă, presa venea să mă întrebe dacă am deszăpezit satele. Din păcate, se pare că vremea a suferit schimbări radicale și, în perioada, aceasta, în satul Colibași, a bătut piatra câteva minute, destul de consistent, încât s-a albit pământul. Sperăm ca vremea să nu ne țină tot așa. Noi avem experiența anilor trecuți, când culturile oamenilor din Malovăț au fost afectate de grindină în proporție de 95%. ", declară primarul comunei Malovăț, Ion Michescu.

Image

Oamenii se tem, acum, că le vor fi afectate culturile.

Image