Reconstituire, la Dârvari! Criminalul a fost plimbat prin sat, ore întregi. Ipoteze șocante!

Scris de
Adriana Draghici
20/06/20 - 07:06

Anchetatorii l-au dus pe Ion Turnagiu, astăzi, în Dârvari, pentru reconstituire. Noi detalii șocante și ipoteze din casa grozei, ies la iveală: bărbatul i-ar fi turnat benzină pe gât fetei, pentru a se asigura că fata nu va mai putea vorbi apoi. Oamenii din sat spun că individul ar avea el însuși arsuri pe palme. În plus, se poate vedea cu ochiul liber că acesta are urme de arsuri inclusiv în zona capului.

Image
Image

Între timp, în sat și-a făcut apariția și tatăl, întors, seara trecută, din Olanda. Oficial, acesta se află în autoizolare. Neoficial, cum a revenit în țară, cum a dat fuga în birtul din sat. În timp ce  Larisa se zbate între viață și moarte, singură, pe un pat de spital, la sute de kilometri de cei dragi, preocupările familiei copilei sunt cu totul altele: să își repare casa după dezastru. Despre Larisa nu au aflat nimic, însă nici măcar un telefon nu au dat, pentru a se interesa de starea fetei.

Image

„Reparăm casa, că a venit, aseară, băiatul. M-au chemat la declarații și am povestit ce s-a întâmplat. A intrat peste ea și i-a pus foc. Nepotul meu a reușit să o scoată din foc și a pus-o pe pod. A cerut apă mereu. A băut multe căni de apă, pentru că avea gura plină de benzină. A turnat tot bidonul de benzină pe ea. De Larisa nu știm nimic. Nu am de unde să aflu. Fiu-meu ar vrea să se ducă la București, dar trebuie să se ducă la Severin, la declarații. Eu, dacă știam că se va întâmpla asta, nu mă duceam să o iau de la centru, dar nepotul meu a insistat să o luăm acasă. Doamne ferește să se întâmple ceva, că nu avem nici cu ce o îngropa.”, ne spune Elisaveta Șchipu, bunica copilei.

Image

Oamenii din sat, chiar rude ale fetei, spun că mare parte din vină pentru drama pe care o trăiește tânăra, are tatăl acesteia. Bărbatul s-a întovărășit cu criminașlul și i-ar fi dat mână liberă asupra fetei.

Image

„Când a venit el la noi în sat, noi nu știam că a fost condamant pentru cinci crime. Nouă nu ne era teamă să îl băgăm în casă, pentru că nu îi știam trecutul. Era muncitor, ne ajuta la treburi în curte. De la un pahar de băutură s-a născut prietenia asta dintre tatăl fetei și criminal. Din câte am auzit eu, fata nu mai voia să continue relația cu el. Fata a fost învățată să facă plângere la poliție, pentru viol, ca să scape de individ. El o amenința pe fată: îi zicea că dacă nu își retrage plângerea, o omoară. S-a gândit că dacă îi dă foc, șterge toate urmele. Nepoată-mea a văzut-o pe fată arsă: era desfigurată. El a plănuit să îl ducă pe tatăl fetei la muncă în străinătate, ca să scape de el. El l-a dus acolo, să fie liber aici. Tatăl fetei a greșit: el i-a spus criminalului că fata a depus plângere la poliție pentru viol. Tatăl are vina lui în toată povestea asta.”, declară Mircea Șchiopu, o rudă a familiei copilei.

Image

„Eu sunt verișoară cu tatăl fetei, însă nu mă înțeleg bine cu ei. Fata asta a fost necăjită și chinuită de mică, pentru că nu a avut mama lângă ea. Acum, se zbate între viață și moarte. Are căile respiratorii arse. Dacă era fata sau nepoata mea, eu acum l-aș fi ars cu benzină, cu mâna mea, pe criminal. Pe tatăl fetei îl doare mai mult de pahar decât de fată. Eu îi spuneam fetei să nu abandoneze școala, iar ea zicea că trebuia să aibă grijă de bunică.”, povestește o altă rudă de a familiei.

Image

A doua zi după ce copila a fost incendiată, fratele acesteia a fost preluat de către D.G.A.S.P.C. Mehedinți. Băiatul de 14 ani este, în continuare, în grija statului.

Image