Șofer de TIR, prins drogat și cu droguri, în cabină!

Scris de
Actual Mehedinti
09/09/23 - 09:09

Un tânăr bulgar, șofer de TIR, a fost depistat drogat și având droguri asupra lui. Bărbatul a ascuns, la vederea polițiștilor, substanțele interzise în lenjeria intimă. Incidentul s-a petrecut pe DN56 A, în Mehedinți. 

Image

Șoferul de 29 de ani a fost tras pe dreapta de polițiștii Biroului Rutier Drobeta Turnu Severin, după ce a efectuat o depășire riscantă. Tras pe dreapta de oamenii legii, bărbatul a refuzat, în primă fază, să dea actele la control. Luat la bani mărunți de polițiști, asupra sa a fost descoperită o cantitate de cannabis (pe care bărbatul o avea pentru consum propriu). TIR-istul a fost testat cu aparatul DRUG TEST, iar rezultatul a ieșit pozitiv la consumul de cannabis. Bărbatul venea din Olanda, iar autotrenul (înmatriculat în Bulgaria) condus de acesta a fost indisponibilizat de polițiștii din Mehedinți. În TIR, erau transportate alimente. 

Image

"Pe DN 56 A, în afara localității Hinova, în urma unei contravenții rutiere, Poliția Rutieră a oprit un autotren înmatriculat în Bulgaria, al cărui conducător auto, în vârstă de 29 de ani, a fost testat cu aparatul DRUG TEST, rezultatul fiind pozitiv pentru cannabis. De asemenea, am găsit, în vestimentația acestuia, fragmente vegetale, de culoare oliv, cu miros înțepător, ce sunt susceptibile a face parte din categoria substanțelor psihotrope. În acest moment, continuăm cercetările pentru a stabili și timpii de conducere și de odihnă ai conducătorului auto, în funcție de care vom lua măsurile prevăzute de lege.", declară șeful Biroului Rutier al IPJ Mehedinți, cms-șef Claudiu Bebec.

Image

De altfel, la controlul amănunțit al autotrenului, echipa Serviciului de Investigații Criminale a descoperit încă un pliculeț cu substanțe interzise. 

Image

"Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice. Se continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.", transmite Biroul de Presă al IPJ Mehedinți.

Image