Suspiciune de crimă, în Burila Mare – femeie găsită fără suflare, în gospodărie! Asasinul soților Gomoiu, dus la audieri!

Scris de
Actual Mehedinti
18/03/21 - 06:03

Moarte suspectă în comuna Burila Mare! O bătrână de 76 de ani a fost găsit decedată în locuință. La audieri, a fost dus vecinul său, care, în trecut, a fost la închisoare, pentru comiterea a patru crime, printre care a celebrilor medici  Gomoiu.

Image

„Astăzi, Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți a fost sesizat cu privire la faptul că, în localitatea Burila Mare, a fost găsită o femeie de 76 de ani decedată, în locuință. Cadavrul a fost ridicat și transportat la morgă, pentru efectuarea necropsiei. La fața locului, s-a deplasat o echipă operativă complexă, care a efectuat cercetarea sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.”, declară purtătorul de cuvânt al I.P.J. Mehedinți, Andreea Rădoi.

Image

Bărbatul dus la audieri, astăzi, a fost închis timp de 18 ani, iar în urmă cu 17 ani a fost eliberat din detenție, deși, inițial, judecătorul dosarului l-a condamnat la moarte.

Image

„Nu știu, domne? Eu știu ce a făcut ea? Sunt activitățile poliției în derulare.”, spune bărbatul luat prin surprindere de întrebările noastre.

Image

„O cunoșteam de mulți ani. Are copii și nepoți. Veneau la ea, însă ea locuia singură. Acum, văzui și eu poliția aici. Nu știu să fi fost bolnavă, să fi suferit de vreo boală.”, ne povestește un vecin.

Image

„A fost o femeie cumsecade. Eu știu că cel dus la audieri e periculos. Îl cunosc. Pe el îl cunosc.”, ne spune alt vecin.

Image

„Am rămas uimită când am auzit că a fost găsită moartă. Cu vecinul ridicat pentru audieri, ea nu vorbea de doi ani de zile. Cu toate acestea, la moșii de piftii, ea i-a dus o porție de piftie. Știam că a fost închis pentru crimă. Știam că i-a ucis pe soții Gomoiu. După 18 ani, pe care i-a făcut în închisoare, a revenit acasă. El era om normal, cumsecade. Se comporta bine. E un semn de întrebare că a murit.”, ne povestește o vecină îndurerată.

Image

Conform portalului http://saptamana.net/, „prima victimă a bărbatului a fost o pensionară în vârstă de 75 de ani, fostă farmacistă, ce locuia singură într-un bloc din Drobeta Turnu Severin. Pe data de 18 noiembrie 1983, bătrâna a fost găsită jefuită şi fără viaţă în garsonieră, cu multe lovituri pe corp şi un şanţ de ştrangulare la nivelul gâtului, de la o sfoară. Cea de-a doua victimă a acestuia a fost tot un pensionar din Severin în vârstă de 60 de ani, care locuia, la fel, singur într-o casă. Pe data de 4 octombrie 1984, omul a fost găsit mort, strâns de gât, cu două coaste rupte, urme de lovituri şi multe bunuri furate din casă. Anchetatorii arată ulterior cum criminalul a ajuns să-l omoare pe pensionar, prin compresiune cu mâna stângă ce o avea într-un aparat gipsat şi cu genunchii. Mult mai târziu, pe data de 28 august 1986, bărbatul îi ucide şi pe soţii Gomoiu din Severin, el medic pensionar de 88 de ani paralizat la pat şi ea în vârstă de 75 de ani. Potrivit anchetatorilor, criminalul îi cunoştea foarte bine pe bătrâni, îi vizita periodic, iar în ziua cu pricina le adusese de la el de la ţară fructe şi brânză de oaie. Scopul omorului a fost tot jaful, deoarece acesta aflase că aceştia au bani mulţi în casă. Pe bătrână a doborât-o lovind-o pe la spate cu o ţeavă din aluminiu de la un aspirator, după care a ştrangulat-o cu o sfoară. Imediat a intrat într-o cameră unde stătea bătrânul bolnav şi după ce l-a lovit peste faţă cu aceeaşi ţeavă de aluminiu l-a ştrangulat cu un cordon. Tot ce a furat din casă a încărcat în 3 saci şi i-a dus la locuinţa sa din Burila Mare. Greşeala criminalului, dacă se poate spune aşa, a fost că a doua zi a venit iarăşi la casa soţilor ucişi şi le-a mai furat o butelie, tăind furtunul de cauciuc cu un cuţit. Butelia a lăsat-o spre păstrare la un cunoscut din oraş, spunând că a adus-o la încărcat. A doua zi vestea uciderii soţilor Gomoiu a înspăimântat un oraş întreg şi zvonul că s-a furat şi butelia l-a făcut pe cel căruia i-o lăsase „în custodie” să anunţe miliţia.”.