Trei polițiști de frontieră au fost infectați, în misiune, cu noul Coronavirus. Alertă la Sectorul Poliției de Frontieră Drobeta Turnu-Severin!

Scris de
Adriana Draghici
15/08/20 - 05:08

Sindicatul Europol aduce în atenția publică o situație delicată cu care se confruntă angajații din MAI. Delegațiile reprezintă un risc în plus pentru polițiștii, care desfășoară misiuni în alte județe. În prezent, la Sectorul Poliției de Frontieră Drobeta Turnu-Severin, au fost confirmați, conform Europol, tri salariați ai instituției cu noul Coronavirus.

Image

„După  focarul de infecție de la Poliția de Frontieră Jimbolia de săptămâna trecută, astăzi, încă 4 polițiști de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Deta – un polițist din cadrul sectorului și alți trei polițiști delegați din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin din județul Mehedinți au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Sectorul Deta este locul unde zeci de polițiști de frontieră din cadrul sectoarelor din județul Mehedinți sunt delegați pentru a stopa migrația ilegală și față de care am tras un puternic semnal de alarmă că prin aceste dislocări de personal, riscul transmiterii intracomunitare a virusului este iminent în această perioadă a pandemiei, lucru care de altfel s-a și concretizat. Culmea este că polițistul de frontieră infectat din cadrul SPF Deta a executat misiuni de supraveghere în ultimele zile cu colegi din cadrul SPF Drobeta delegați acolo, care deja au revenit acasă din delegare, situație în care asistăm la crearea unui talmeș-balmeș și, în mod în mod paradoxal, se infectează oameni din două județe diferite.”, transmite Europol.

Image

„Deși am solicitat Ministerului Afacerilor Interne, în nenumărate rânduri, suspendarea delegării polițiștilor de frontieră, pe fondul creșterii alarmante a numărului de infectări, instituția, prin secretarul de stat, care e emitentul dispoziției de reluare a activității Centrului Zonal de Conducere Integrată a Acțiunilor, a ignorat pe cât se poate semnalul tras de organizația noastră. Chiar dacă și presa scrisă și cea televizată a relatat zile la rând despre acest caz pe care organizația noastră l-a expus, secretarul de stat Bogdan Despescu, cel care a emis  actul de reluare a delegărilor polițiștilor, s-a făcut că plouă și iată că acum asistăm la focare peste focare de infecție.”, mai transmit sindicaliștii de la Europol, printr-un comunicat de presă.

Image

 

sursa: https://sindicateuropol.ro/