Vagoane încărcate cu benzină, deraiate în portul comercial din Severin!

Scris de
Adriana Draghici
18/10/20 - 03:10
Image

Patru vagoane încărcate cu benzină au sărit de pe șine, în portul comercial Drobeta. Echipe mixte s-au deplasat la fața locului. Din fericire, nu au fost înregistrate nici pagube metrriale, nici victime.

Image

"Pur și simplu, a picat de pe șine. Fiind duminică, cred că se va interveni luni.", ne spune Liviu Plăvițu, reparator căi ferate.

Image

"La ridicarea unui convoi de 18 vagoane din stație, între linia de descărcare, pe linia colectoare, s-a produs o deraiere de vagoane, fără pagube materiale, fără victime, fără scurgeri din conținut. Rămâne să stabilim cauza. Erau încărcate cu produse petroliere, dar nu e afectat mediul. Ne trebuie o macara, pentru a le duce la destinație.", declară Victor Sipa, responsabil linii ferate industriale.

Image

Pompierii au fost solicitați la fața locului, pentru asigurarea măsurilor PSI.

Image

"Două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu-Severin au intervenit pentru asigurarea zonei, în urma unui incident feroviar produs în municipiul Drobeta Turnu Severin. Ultimele patru vagoane ale unei garnituri au deraiat, pe o linie industrială neelectrificată. În urma recunoașterii efectuate de pompieri, s-a constatat că acestea nu prezintă scurgeri de carburanți sau scăpări de gaze. Pentru supravegherea zonei, la fața locului a rămas mobilizat un echipaj de pompieri. Situația este sub control, nefiind niciun pericol pentru populație.", declară cpt. Flavius Iscru, din cadrul I.S.U. Mehedinți.

Image

Conform cercetărilor de la fața locului, nu există nici pericol pentru mediu.

Image