Bătrânică de 82 de ani, condamnată pentru trafic de droguri! Femeia ducea sarmale cu cannabis, nepotului, în penitenciar.

Scris de
Actual Mehedinti
27/10/20 - 04:10

O femeie de 82 de ani, condamnată, definitiv, pentru trafic de droguri, de Tribunalul Mehedinți, este căutată, prin INTERPOL, de autoritățile din România. Femeia a fost condamnată în 2019, pentru un dosar instrumentat încă din 2014.

Image

În fapt, bătrâna (originară din județul Prahova și domiciliată, la momentul începerii anchetei, în Toplet, Caraș-Severin) a fost trimisă în judecată după ce a folosit o metodă inedită de a introduce droguri în penitenciarul, în care era încarcerat nepotul său: făcea sarmale, cu cannabis, pe care le introducea în arest. În urma perchezițiilor, oamenii legii au confiscat aproximativ 2 kg de cannabis de la locuința femeii. Între timp, pe parcursul procesului, femeia s-a căsătorit și s-a stabilit în Campbelltown, Australia.

Image

Este vorba despre MLADIN ELENA (fostă Toma, înainte de căsătorie) care, conform site-ului Poliției Române, are  „mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru infracțiuni la regimul stupefiantelor. Posedă mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Mehedinți, fiind condamnată la 2 ani închisoare , pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri”.

Conform sentinței postate pe site-ului Tribunalului Mehedinți, 32/2019, din data de 18.02.2019, femeia a fost condamnată fără acord de recunoaştere.

Image

„Obligă inculpata Toma Elena, să se supună prelevării de probe biologice, în vederea introducerii pofilelor genetice în S.N.D.G.J., după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 112 alin. 1 lit. f C.p. rap. la art. 17 alin. 1 şi art. 18 din Legea 143/2000, dispune confiscarea specială şi distrugerea cantităţii de 1.665,83 kg de cannabis, rămasă în urma efectuării analizelor de laborator şi după oprirea contraprobelor, droguri de risc ce au fost depuse la Camera de corpuri delicte a I.G.P.R, conform Dovezii seria H nr. 0104557 din data de 22.07.2014”.

Image

 

sursa foto: Poliția Română/DIICOT/arhivă