Amplu proiect de modernizare a Parcului Dragalina!

Scris de
Adriana Draghici
14/08/20 - 01:08
Image

Dezvoltarea economică a Severinului, prin valorificarea turismului: este proiectul inițiat de candidatul PNL pentru primăria Drobeta Turnu-Severin, actualmente viceprimar al municipiului, Daniel Cîrjan. Modernizarea Parcului Dragalina și a zonei aferente Cetății Medievale reprezintă unul dintre proiectele propuse de liberal.

Image

"O prioritate a mandatului meu de primar al municipiului Drobeta Turnu-Severin este transformarea acestuia intr-un oraș turistic, prin punerea în valoare a tuturor obiectivelor turistice, pe care le avem. Turismul va deveni motor de dezvoltare economică pentru Severin, care va duce la dezvoltarea serviciilor conexe și la crearea de noi locuri de muncă. În paralel, vom atesta orașul ca stațiune turistică, ceea ce presupune accesul la fonduri europene speciale. Istoric, municipiul nostru are, la Schela Cladovei, cea mai veche așezare umană de pe teritoriul Europei - de 9.000 de ani, piciorul podului lui Apolodor, Castrul Roman, cetatea Medievală a Severinului, castelul de apa, etc. Toate aceste obiective turistice, eficient puse in valoare, ar putea face, din Severin, una dintre cele mai căutate destinații turistice din România. Avem bogății istorice fantastice, pe care nu le-am exploatat deloc! Parcul Dragalina și zona adiacentă de la cetatea Medievală a Severinului vor fi amenajată pentru turiști și vor deveni loc de relaxare. Nu putem să emitem pretenții că facem turism, dacă zona adiacentă unui obiectiv turistic important este în paragină. Aici, nu s-au făcut investiții de ani de zile, iar toată această zona arată dezolant. În concret, proiectul, pe care îl propun, prevede reabilitarea parcului Dragalina, cu refacerea aleilor, a căii de acces către Cetatea Medievală, precum si montarea de mobilier urban de calitate: bănci pentru relaxare și coșuri de gunoi. Deasupra insulei, va fi amenajată a zonă de observare a întregii panorame: insula, Dunărea, portul și cetatea Medievală. Va fi reabilitată, cumva, pentru a fi umplută cu apă, așa cum era odinioară, și va conține elemente medievale cu potențial turistic. Zona adiacentă insulei va fi amenajată cu locuri de relaxare pentru toți severinenii, care vizitează Cetatea Medievală. Nu în ultimul rând, pe insulă, vom face construcții ușoare, din lemn, cu mese și scaune unde turiștii și nu numai pot să se relaxeze. Toată zona aferentă parcului Dragalina și Cetății Medievale a Severinului va fi reabilitată și amenajată, astfel încât să devină o oază de relaxare pentru severineni, dar și pentru turiștii, care vin să viziteze obiectivele turistice și istorice pe care le avem aici. Unul dintre planurile mele este să reabilităm toată zona centrală a municipiului Drobeta Turnu-Severin, pentru a putea să ne transformăm orașul într-unul cu adevărat turistic. Proiectul îl am. Sursa de finanțare există. Imediat după alegerile locale îl pun în practică! Severinul renaște prin turism!", declară candidatul PNL pentru primăria Severinului.

Image

Proiectul propus de liberali ar urma să atragă și turiștii, către această parte a orașului, prea puțin pusă în valoare până în prezent.

Image