Amplu protest la Ambulanță! Ambulanțierii au ieșit în stradă, pentru a-și striga nemulțumirea față de de o hotărâre a Consiliului Județean.

Scris de
Andreea Popescu
19/06/20 - 10:06
Image

40 de angajați ai Ambulanței Mehedinți au ieșit în stradă, pentru a-și striga nemulțumirea. Angajații SAJ se declară nemulțumiți față de o hotărâre a Consiliului Județean Mehedinți, care a anunțat că intenționează să construiască, cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, un bloc de locuințe ANL în curtea Serviciului Județean de Ambulanță. „Nu construiți aici” este mesajul ferm al ambulanțierilor.

Image

„Suntem în stația centrală a Serviciului Județean de Ambulanță Mehedinți. Eu și colegii mei vrem să transmitem un mesaj clar consilierilor județeni: să revină asupra hotărârii, prin care terenul repartizat, de statul român, pentru stația de salvare, a fost hăcuit de acești consilieri județeni, pe care îi consider iresponsabili. Avem nevoie de acest teren. Suntem în anul 2020 și toți asistenții din stația centrală stau sub cerul liber sau în aceste corturi, pentru a se decontamina, în contextul Covid. Avem nevoie de acest teren pentru desfășurarea activității. Rugăm consilierii să revină asupra hotărârii. Am propus ca pe acest teren, să fie implementat proiectul nostru. Dacă vom mai continua să dezinfectăm ambulanțele în aceste spații, acestea vor deveni un risc biologic. Noi vrem ca această zonă să fie transformată într-un corp unic pentru nevoile noastre: spații adecvate pentru mărimea ambulanțelor, dar și sptțiu pentru nevoile noastre. Avem un singur vestiar pentru 60 de bărbați, care fac duș într-un spațiu construit pe timpul comunismului și care nu a fost modernizat deloc. Avem nevoie de spațiu pentru depozitarea deșeurilor cu risc biologic. Acum, se depozitează impropriu și ilegal într-un spațiu adecvat. Acest teren nu este viran, cum spun reprezentanții Consiliului Județean.”, declară președintele Sindicatului „Ambulanța” Mehedinți, Iulian Alexoae.

Image

Consiliul Județean Mehedinți a anunțat, în urmă cu câteva săptămâni, că Agenţia Naţională pentru Locuinţe va construi 30 de unități de locuit în vecinătatea Spitalului Județean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin. CJ a semnat, deja, contractul prin care se dă în folosință amplasamentul, respectiv terenul în suprafață de 2.364 mp, până la finalizarea investiției, iar din acest moment totul depinde de ultima semnătură, adică a conducerii ANL. Consiliul Județean va suporta doar cheltuielile privind utilitățile și anume apă, canalizare, energie electrică, căi de acces, alei pietonale și spații verzi.

Image